Regija
U OŠ KRALJA TOMISLAVA

Našičani Global School Play Day obilježili pod geslom "Neka se igraju!"
Objavljeno 8. veljače, 2019.
NAŠICE

Učenici 4.a Osnovne škole kralja Tomislava Našice i učiteljica Jasmina Vidaković obilježili su Svjetski dan igre u školi odnosno Global School Play Day 2019. U školi je tako djeci bilo dopušteno igranje raznim igračkama koje su donijela od kuće poput društvenih igara, kocki i slično. Glavni cilj tog projekta je dopustiti učenicima da šire igračke po cijeloj učionici, podu, stolovima, ali i izvan učionice. Taj zanimljiv dan u školi su obilježili pod jednostavnim i zvučnim geslom "Neka se igraju!". Zanimljivost u obilježavanju ovog dana je ta što učitelj ne organizira sat odnosno dan za svoje učenike, ne govori im kako se igra igračkama odnosno koja su pravila društvenih igara.


- Ne ometamo učenike nego dopuštamo da im bude dosadno - rekla je Jasminka, učiteljica razredne nastave, koja ovaj dan objašnjava kao dan nestrukturirane igre, a ne razigranih lekcija pod vodstvom učitelja. Global School Play Day provodi se na svjetskoj razini još od 2015. godine početkom veljače. Ove godine projekt se službeno provodio u 72 zemlje, a okupio je više od 535 tisuća djece.
Obilježavanje ovog dana provodi se kako bi djeca bar na jedan dan pobjegla od zurenja u ekrane i umjesto toga bila u interakciji s vršnjacima te se na taj način zabavila. I.Ć.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike