Crna kronika
NAPLATILI NEPOSTOJEĆI DUG

Braća pritvorena zbog iznuđivanja
Objavljeno 8. veljače, 2019.
ZAGREB


Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje osumnjičenih, dvojicom braće (39-godišnjakom i 41-godišnjakom), zbog sumnje da su počinila kazneno djelo iznude, te njihovom 65-godišnjom majkom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo "nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari", i sve to na štetu četvero oštećenih.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak od listopada 2017. godine, zbog prethodnog poslovnog odnosa u kojem je bio posrednik za kupnju osobnog automobila, nezadovoljan provizijom koju je dobio, preko društvenih mreža i mobilnih aplikacija počeo objavljivati sadržaje kojima je prijetio 45-godišnjaku. Prijetnje je upućivao, stoji u policijskom priopćenju, i supruzi 45-godišnjaka i drugim članovima obitelji, vrijeđajući ga pri tome raznim pogrdnim riječima. Čineći navedeno, tražio je isplatu nepostojećeg duga u iznosu od 6000 eura od 45-godišnjaka i njegova 66-godišnjeg oca.


Nakon toga osumnjičeni 39-godišnjak započeo je s neposrednim prijetnjama pištoljem, za koji je u naknadnom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da se radi o plinskom oružju. Prijetio je i bokserom te fizičkim nasrtajima prema članovima obitelji oštećenoga, slijedom čega su, zbog izazvanog straha, otac i majka oštećenog osumnjičenom predali 3000 eura. Osumnjičeni je i nakon toga nastavio prijetnje oštećenom preko svojih profila na društvenim mrežama, čemu se pridružio i njegov 41-godišnji brat, pokazujući pritom pištolj uz upućivanje ozbiljnih prijetnji na život i tijelo članova obitelji oštećenog 45-godišnjaka. U pretrazi domova osumnjičenih pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobilnih telefona uz stotinjak komada streljiva raznog kalibra. Oružje im je oduzeto.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 39-godišnjak i 41-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Protiv njihove 65-godišnje majke, kao vlasnice kuće u kojoj je pronađeno oružje i eksplozivna naprava, redovitim će putem biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“.S.Lacić


 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike