Crna kronika
NESREĆA KOD VINKOVACA

Pijan slupao auto, njegovo četvero djece ozlijeđeno
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Vozač je u krvi imao čak 1,8 promila alkohola i svejedno je autom prevozio suprugu i djecu
VINKOVCI



Četvero djece, u dobi od jedne, četiri, sedam i devet godina, lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koju je izazvao njihov pijani otac. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 18.50 na cesti nedaleko od Vinkovaca.


- Četrdesetčetverogodišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola od 1,8 promila, upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom Vinkovci - Jarmina iz smjera Jarmine prema Vinkovcima. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga. Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila, zbog čega nije mogao skrenuti, odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put. Očevidom policije utvrđeno je kako se vozač u vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosninim pojasom te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedopušten način prevozio je djecu na stražnjem sjedalu - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave. Djeci je pružena pomoć u bolnici.


Iz policije kažu da iako svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti, odnosno brojne akcije, radi upoznavanja građana s opasnostima koje prijete u prometu na cestama pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu, čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu.


- Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice, prisutni kumulativno. Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše ozljede, a roditelji su neozlijeđeni u prometnoj nesreći - dodaje Džigumović.


Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da se koriste sigurnosnim pojasom na način koji predviđa proizvođač, ne koriste se mobitelom za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da se putnici koriste sigurnosni pojasom, a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.
Od četvrtka u 7 sati do petka u isto vrijeme u Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodila se samo navedena prometna nesreća u kojoj su stradala djeca.


Sandra Lacić
ide na sud
PIJANI

VOZAČ JE

PRIJAVLJEN
ČETVORICA PIJANA U PROMETU
U Osječko-baranjskoj županiji prometni su policajci u četvrtak zaustavili u prometu četiri pijana vozača, tri vozača automobila i jednog biciklista. Još jedan vozač automobila odbio je ponuđeno mu alkotestiranje. Najveću prisutnost alkohola u krvi, od 1,48 promila, policajci su izmjerili 35 minuta poslije ponoći, na osječkoj južnoj obilaznici, u krvi 46-godišnjeg vozača automobila. U 4.20 sati na državnoj cesti broj 7 zaustavljen je automobil 39-godišnjaka koji je imao 1,25 promila alkohola. Ovaj je vozač odveden u posebnu prostoriju policijske postaje dok se ne otrijezni. U Svilajskoj ulici u Osijeku, u 17.25 sati, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 34-godišnjak. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen.
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike