Učionica
NASTAVLJENA STUDENTSKA ŠPORTSKA NATJECANJA U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Poljos i Efos najbolji na Sveučilišnom športskom prvenstvu u futsalu
Objavljeno 10. veljače, 2019.

Sveučilišno športsko prvenstvo u futsalu završilo je trijumfom igračica Poljosa te igrača Efosa. Dok su studentice Poljosa osvojile uzastopni naslov, studenti su Efosa priredili pravo iznenađenje te „iz sjene“ osvojili naslov sveučilišnih prvaka.

Najbolja je igračica i strijelkinja prvenstva Lorena Balić iz Poljosa, a studenti su naslove podijelili: najbolji je igrač Domagoj Damjanović (Foozos), a strijelac Luka Šporčić (Feritos). Među studenticama druga i treća mjesta zaslužile su ekipe Ptfosa i Feritosa, a među studentima Foozosa i Feritosa. Po završetku futsala, također u okviru Sveučilišnoga športskog prvenstva u akademskoj godini 2018./2019., započelo je natjecanje u rukometu, među osam ekipa studenata (Efos, Foozos, Sportmefos, Primos, Fdzmos, Poljos, Feritos, Građevinski) te jednako toliko ekipa studentica (Ptfos, Građevinski, Efos, Sportmefos, Feritos, Foozos, Primos, Poljos), koje je do sada stiglo do trećega kola, a završit će u ožujku. Taj mjesec također donosi početak nadmetanja u košarci, biljaru, kuglanju i stolnom tenisu.

Prosinac 2018. i siječanj 2019. donijeli su dva državna studentska športska događaja u Osijeku. U Nastavno-športskoj dvorani Jug odigrane su poluzavršnice državnih prvenstava za rukometašice i rukometaše. Na turniru rukometašica nastupile su ekipe Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Sjever. Pobjednice turnira bile su Riječanke ispred domaćina i Sjevera, a osječke rukometašice plasirale su se u završnicu UniSport Finals u svibnju u Rovinju. Studenti su u siječnju po istom formatu razigravali između Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Splitu te Veleučilišta u Vukovaru. Turnir su osvojili osječki studenti, uz koje na svibanjsku završnicu putuju i vukovarski rukometaši. Osječke će igračice i igrači u Rovinju „braniti“ srebrne medalje osvojene prošle godine na istom mjestu.
Igor SALAJIĆ
Gostovali na Sportskom danu Univerziteta u Tuzli

U prosincu 2018. našlo se vremena i za međunarodnu suradnju. Tako su futsal selekcija (studenti), odbojkaška selekcija (studentice) te futsal ekipa djelatnika Sveučilišta i Saveza gostovali na „Sportskom danu Univerziteta u Tuzli“ koji se tradicionalno održava, a prošle godine i u sklopu proslave 40. godišnjice osnutka Univerziteta. Odmjerili su snage s kolegicama i kolegama iz Tuzle i Mostara, a rezultat je bio u drugom planu. Uspješan posjet rezultirat će uzvratom u Osijeku u ožujku 2019. U istom mjesecu športski predstavnici Sveučilišta u Osijeku posjetit će kolege u Pečuhu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike