Učionica

Gostujuće predavanje Mirka Ćurića na KBF-u u Đakovu
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Dana 15. siječnja 2019. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održano je gostujuće predavanje na temu „Nikola Tordinac (15. 12. 1858. – 21. 2. 1888.) – svećenik i književnik, u povodu 160. obljetnice rođenja“.

Organizatori predavanja bili su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Đakovu, Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu te Društvo hrvatskih književnika Zagreb. U ulozi gosta predavača našao se hrvatski književnik i književni povjesničar Mirko Ćurić, profesor hrvatskoga jezika i književnosti. Okupljene je pozdravio dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, a umirovljeni prof. dr. sc. Petar Aračić ukratko je predstavio Mirka Ćurića koji je nazočnima približio lik i djelo Nikole Tordinca, svećenika, đakovačkoga književnika i skupljača narodnoga blaga, autora nekoliko zapaženih proznih djela i, prema službenim informacijama koje je iznio Ćurić, prvoga prevoditelja poznatoga njemačkog pisca Karla Maya. Na kraju je profesor Ćurić prisutnima pustio filmski uradak o Tordincu te govorio o njegovoj neobjavljenoj ostavštini.
Marina TREMBOŠ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTVARENI DOKTORAT REZULTAT SURADNJE IZMEĐU FERIT-A I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU, GHENTU I NOVOM SADU

Dr. sc. Hrvoje Leventić stekao prvi dvojni doktorat na Sveučilištu u Osijeku

2

DR. SC. ISTKHAR ALI IZ INDIJE:

Znanje i iskustvo koje ću ponijeti iz Osijeka značajno će mi pomoći u daljnjem znanstvenom radu

3

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?