Učionica
INDIJSKI ZNANSTVENIK ZAPOSLEN U OKVIRU ISTRAŽIVAČKOGA PROJEKTA

Dr. sc. Istkhar Ali novi poslijedoktorand Odjela za matematiku Sveučilišta
Objavljeno 10. veljače, 2019.
U okviru istraživačkog projekata „Optimizacija parametarski ovisnih mehaničkih sustava (IP-2014-09-9540)“ pod vodstvom prof. dr. sc. Ninoslava Truhara, koji financira Hrvatska zaklada za znanost, od prosinca 2018. na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku zaposlen je poslijedoktorand dr. sc. Istkhar Ali.

Istkhar Ali doktorirao je 2017. na Indian Institute of Technology Indore s doktorskom disertacijom naslovljenom „Localization Theorems and Perturbation Analysis on Quaternionic Eigenvalue Problems”. Do sada je radio na indijskim institutima ITM Maharajganj, Uttar Pradesh te ITM, Gida, Gorakhpur. Znanstveni je interes dr. sc. I. Alija numerička linearna algebra s naglaskom na kvaternionsku linearnu algebru, a do sada je objavio tri znanstvena rada u uglednim međunarodnim časopisima. Na Odjelu za matematiku, u okviru projekta „Optimizacija parametarski ovisnih mehaničkih sustava“, dr. sc. Istkhar Ali svoj će znanstveni rad usmjeriti na proučavanje parametarski ovisnih kvadratnih svojstvenih problema te polinomijalnih, odnosno nelinearnih parametarski ovisnih kvadratnih svojstvenih problema.

Odjel za matematiku ima iznimno razvijenu međunarodnu suradnju s brojnim institucijama i znanstvenicima, ali po prvi put ima zaposlenoga poslijedoktoranda koji je strani državljanin. Time se nastavlja unaprjeđenje kvalitete i međunarodne prepoznatljivosti istraživačke djelatnosti znanstvenika a Odjelu.
Ivana KUZMANOVIĆ ILIČIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

2

RAZGOVOR: TAJANA MOHNACKI, OSJEČKA MAGISTRICA KULTURALNOGA MENADŽMENTA, ODNEDAVNO GLOBALNA POTPREDSJEDNICA ERASMUSOVE STUDENTSKE MREŽE (ERASMUS STUDENT NETWORK)

Glavni cilj, na koji ću se usmjeriti u svojem mandatu, bit će priznavanje rada studenata volontera

3

ODJEL ZA FIZIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Provode brojna važna znanstvena istraživanja i projekte te razvijaju međunarodnu suradnju i mobilnost