Učionica
REALIZIRANA ZAVRŠNA FAZA PROJEKTA „EU BARANJA“ – LAG-A BARANJA

Studenti Ekonomskoga fakulteta posjetili male baranjske poduzetnike
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Studenti preddiplomskoga studija Poduzetništvo i predstavnici studentskih udruga Bookmark i Erudio Ekonomskoga fakulteta u Osijeku sudjelovali su u završnoj fazi projekta „EU Baranja“ - LAG-a Baranja (http://lag-baranja.hr/), financiranoga sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz tematskih područja informiranja o EU-u, koja je uključivala posjet malim poduzetnicima Baranje 24. siječnja 2019.

Posjet je započeo u poduzeću Bor plastika iz Kneževih Vinograda (https://www.bor-plastika.hr/) koje djeluje u području uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i ekologije te svoje proizvode izvozi u zemlje regije i na Novi Zeland. Nastavljen je u Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Matijević (http://www.kulen-matijevic.hr/) koje se bavi proizvodnjom baranjskoga kulena (i jedini je uz Belje registriran za proizvodnju baranjskog kulena) i drugih mesnih proizvoda te je dosegao proizvodnju od tri tone kulena godišnje i ukupno šest tona mesnih proizvoda (kulenove seke, slanine i kobasice). Nakon toga studenti su posjetili Obiteljsko gospodarstvo Kolar (http://suzabaranje.com/) koje već dugi niz godina vodi obitelj Kolar i koja se osim vinarstva, uspješno bavi i turizmom. Nakon ručka u restoranu Kolar studenti su se zasladili kolačima iz proizvodnoga pogona poduzetnice Ilonke Horvat, vlasnice poduzeća Baranjske delicije (https://www.facebook.com/BaranjskiMedenjaci/). Svi su poduzetnici svojim primjerom pokazali kako se može uspjeti predanim radom, vjerom u sebe i ustrajnošću.
Sunčica OBERMAN PETERKA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTVARENI DOKTORAT REZULTAT SURADNJE IZMEĐU FERIT-A I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU, GHENTU I NOVOM SADU

Dr. sc. Hrvoje Leventić stekao prvi dvojni doktorat na Sveučilištu u Osijeku

2

DR. SC. ISTKHAR ALI IZ INDIJE:

Znanje i iskustvo koje ću ponijeti iz Osijeka značajno će mi pomoći u daljnjem znanstvenom radu

3

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?