Učionica
NA FILOZOFSKOM FAKULTETU OSIJEK OSNOVAN CENTAR ZA KARIJERE

Umrežavanje i dvosmjerna suradnja studenata i poslodavaca
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku osnovao je Centar za karijere koji će djelovati na umrežavanju i dvosmjernoj suradnji studenata i poslodavaca. Voditeljem Centra imenovan je izv. prof. dr. sc. Mirko Lukaš, a njegovom zamjenicom doc. dr. sc. Ana Jakopec.

U svojoj djelatnosti i provedbi zamišljenih projekata razvijat će pozitivnu suradnju svih odsjeka Filozofskoga fakulteta te poticati suradničke i partnerske odnose u realizaciji i provedbi novih ideja kao i pružanju pomoći studentima i djelatnicima. Temeljna je misija Centra pružanje podrške studentima i djelatnicima fakulteta kroz razvijanje i organiziranje različitih aktivnosti povezanih sa sustavnim, proaktivnim, ali autonomnim pristupanjem razvitku vlastite karijere. Djelatnici Centra ostvarivat će kontakte s mogućim i budućim poslodavcima kroz individualne kontakte organizacijom Tjedna karijera, Dana otvorenih vrata, razvitkom sustava Rent-a-mentor, organizacijom tribina i okruglih stolova te pozvanih predavanja poslodavaca iz pojedinih struka. U ostvarivanju tih aktivnosti Centaru će potporu pružiti FFOS-ov Alumni klub. U okviru Centra pruža se mogućnost uspostavljanja i osmišljavanja konkretnih projektnih prijedloga u kojima bi studenti djelovali kao aktivni sudionici-istraživači u realizaciji i poboljšanju kvalitete rada pojedinih poslodavaca. Centar će djelovati na unaprjeđivanju provođenja stručne prakse kao svoje redovite aktivnosti. Djelatnost Centra za karijere odvijat će se i kroz sljedeće aktivnosti:

l osmišljavanje, planiranje te sustavna provedba karijernih radionica u kojima bi se korisnicima pružale mogućnosti razvitka i poboljšanja osobnih komunikacijskih, socijalnih i prezentacijskih vještina;

l upoznavanje sa strategijama aktivnoga traženja posla te kvalitetnijega planiranja razvitka osobnoga karijernog puta uz osnaživanje za suočavanje sa stresnim situacijama koje pojedinca očekuju na tom putu te jačanja njegovih obrambenih sposobnosti;

l pojedinačno i skupno karijerno informiranje i savjetovanje pružanjem informacija korisnicima o studijskim programima, upisnom postupku, mogućnostima karijernoga napredovanja u vrijeme studija i nakon njega, motiviranje korisnika za poduzetničke namjere i mogućnosti zapošljavanja u privatnom sektoru.
Mirko LUKAŠ
Možda ste propustili...