Sport
PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI VINKOVACA

Magdalena Đekić i Ante Brkić obilježili 2018. godinu
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Judo klub Vinkovci najbolji u konkurenciji ženskih ekipa, a RK Spačva kod momčadi

U organizaciji i provedbi Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i medijske kuće Novosti d.o.o., u srijedu navečer u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" održana je svečanost dodjele priznanja i nagrada najboljim sportašicama, sportašima, sportskim djelatnicima i sportskim kolektivima u Vinkovcima za 2018. godinu. Ova dodjela priznanja održava se već 16. godinu zaredom, a ovaj su put nominacije dosegnule brojku 44.

U kazališnoj atmosferi i uz nazočnost gradskih uglednika podijeljeno je devet glavnih priznanja i sedam utješnih.

Atletičarka i šahist
Za najuspješniju sportašicu u protekloj 2018. godini izabrana je članica Atletskog kluba Cibalia Magdalena Đekić.

Nakon primljene nagrade Magdalena je izjavila:

- Ovo mi priznanje puno znači, a pogotovo nakon što sam u ovom izboru bila i nagrađena kao perspektivna sportašica. Ovo je priznanje znak da je moj trud urodio plodom i sigurno će mi u budućnosti biti itekako veliki poticaj da ulažem još truda kako bih ponovila prošlogodišnje uspjehe, a neke i nadvladala. Glavni mi je cilj u ovoj godini odlazak na Europsko prvenstvo.

U istoj konkurenciji dodijeljena je utješna nagrada "Orion" Tatjani Lovrić Jovanović iz Judo kluba Vinkovci.

Član Šahovskog kluba Vinkovci Ante Brkić proglašen je za najboljeg sportaša Vinkovaca, koji je nakon uručenja priznanja zadovoljno izjavio:

- Kao što bi i svakom sportašu značilo, tako i meni puno znači titula najboljeg u gradu. Ipak je to dokaz da si dobro radio i ne samo tu godinu nego da radiš dobro i dugi niz godina. Ovo mi je ujedno i motiv jer sam i dalje jako ambiciozan. U prošloj sam godini jedno vrijeme bio drugi igrač u Hrvatskoj, a vjerojatno je ključ ovog uspjeha bio moj nastup za reprezentaciju.

Priznanje "Orion", koja se dodjeljuje za iznimna ostvarenja, dobio je član Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci i mlađih reprezentativnih selekcija Ivan Ereš.

Bukulinu životno djelo
U konkurenciji sportskih kolektiva za najbolju žensku ekipu proglašen je Judo klub Vinkovci, a u konkurenciji momčadi ponovo je proglašena momčad Rukometnog kluba Spačva Vinkovci. Dodijeljene su i nagrade perspektivnim sportaši(ca)ma. Članica Taekwondo kluba Sajnami Ivana Firi najuspješnija je mlada sportašica, a utješnu nagradu "Orion" u toj konkurenciji dobila je Diana Pavlović iz Judo klub Vinkovci. Uz nju, nagradu je primila i Nika Brkić, članica Karate kluba Vinkovci. Najuspješniji mladi sportaš u prošloj godini je Dorian Vugrek, član Vinkovačkog plivačkog kluba. U istoj kategoriji dodijeljene su i dvije nagrade "Orion", iz Šahovskog kluba Vinkovci nagradu je primio Stjepan Dabić, a iz Atletskog kluba Vinkovci Tvrtko Rončević.

Za najboljeg sportaša s invaliditetom proglašen je Stanko Piljak, član Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom Kristinka Matečić. Nagradu "Orion" u ovoj kategoriji primila je Eva Blažević članica Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Vinkovci.

U kategoriji najbolji trener proglašena je trenerica Taekwondo kluba Sajnami Jasmina Lucić. Dodijeljena je i ove godine nagrada za životno djelo. Ponovo je otišla u ruke članu Rukometnog kluba Spačva Vinkovci. Ovaj put nagradu je zaslužio dugogodišnji rukometni djelatnik Mladen Bukulin.

Na kraju proglašenja najboljih sportaša uručene su nagrade i za najbolji sportski trenutak koji su ovjekovječili fotografi. Na prijedlog Gimnastičkog kluba Sokol, prva nagrada pripala je Tomislavu Jonjiću. Druga nagrada, na prijedlog Judo kluba Vinkovci, pripala je Ivani Kalinić, a treća nagrada pripala je, na prijedlog Hrvatskog planinarskog društva, Igoru Nađu. Priznanja na pozornici Gradskog kazališta "Joza Ivakić" uručivali su župan Božo Galić, gradonačelnik Ivan Bosančić, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vinkovci Dražen Milinković, glavna i odgovorna urednica "Novosti" Marija Gerovac i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Antun Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike