Sport
PRVA HMNL

Osijek Kelme u Splitu mora ići na sve ili ništa
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Premda u teškoj poziciji, Osječani nemaju namjeru odustati od borbe za opstanak u prvoligaškom društvu

Dvotjedna stanka u prvenstvu Prve HMNL zbog okupljanja reprezentacije došla je kao naručena novom treneru Osijek Kelmea Saši Voldinu. Dobio je priliku u miru odraditi s momčadi mini pripremni ciklus, u kojem je pokušavao ispraviti uočene nedostatke na početku drugog dijela sezone.

Osijek Kelme je u vrlo teškoj situaciji kada je u pitanju bitka za prvoligaški život. Prikovan je za dno ljestvice, ali još uvijek se nema namjeru predati. Do kraja sezone ostalo je osam kola i u njima će Osječani pokušati izvesti čudo.

- Pokušali smo u ova dva tjedna pauze popraviti neke stvari. Prije svega tjelesno stanje momčadi, jer se protiv Alumnusa jasno vidjelo koliko "škripimo" u tom dijelu. Imali smo ogrmonu prednost nakon prvih 20 minuta, od 4:0, a u nastavku smo sve to prosuli, izgubili dva važna boda samo zato što nismo mogli odgovoriti na tjelesnom planu - kaže Saša Voldin, trener Osijek Kelmea.

I sad su on i momčad došli u situaciju da više nemaju što izgubiti do kraja sezone. Svjesni su stanja u kojem se nalaze, ali također su odlučni, ako već moraju ispasti, doživjeti to uzdignuta čela i uz borbu do samog kraja. Čeka ih gostovanje u Splitu kod novog prvoligaša Universitasa, koji ih je jesenas šokirao u Zrinjevcu.

- Splićani su vrlo čvrsta, organizirana i odgovorna momčad koju nosi entuzijazam prve prvoligaške sezone. Najjača karika im je, prema meni, najbolji vratar našeg prvenstva Franko Bilić. No mi nemamo o čemu previše razmišljati u toj utakmici jer smo svjesni da nam samo pobjeda može oživiti nekakve nade za očuvanje prvoligaškog statusa. Ohrabren sam kako smo radili na trenininzima u ova dva tjedna i vjerujem da će se to reflektirati večeras u Splitu. Iako smo posljednji i mnogi su nas već otpisali, predaja ni slučajno nije naša opcija. Pokušat ćemo u preostalim prvenstvenim susretima učiniti naizgled nemoguće i ostati prvoligaši. Prvi korak je susret u Splitu, gdje se idemo baciti na glavu pa što bude - kaže Saša Voldin, trener Osijek Kelmea.

Dobra je vijest što će na raspolaganju imati gotovo sve snage. Nakon ozljede vratio se vratar Boris Bolšec, a u Dalmaciju jedino neće putovati Goran Dakić, kojem to onemogućavaju radne obveze. No izostanak jednog od najiskusnijih igrača neće spriječiti osječku momčad da u Splitu zaigra na sve ili ništa. To je rizik koji jednostavno mora preuzeti.

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini