Sport
U SUBOTU U OSIJEKU

Neptun trail: Za svakog ima ponešto, najspremniji trče 21 km
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Društvo entuzijasta i zaljubljenika u sport, trčanje i adrenalin iz osječkog "Žutog šešira" ponovno je u akciji. Za subotu, 9, veljače, organizira drugo izdanje Neptun trail (cross) utrke na području Osijeka i najbliže okolice. Glavna utrka starta u 10 sati i trči se u subotu od Pampasa po neravnom terenu, tzv. single tracku, uz obalu Drave do novog cestovnog mosta kod Petrijevaca i natrag, što je ukupno polumaratonski 21 kilometar. To je utrka za one najspremnije i najizdržljivije, a postoje i kraće staze, koje također imaju start na Pampasu, u dvorištu udruge MOGU. Utrka na 12 km kreće u 10.15 i trči se istom trasom, ali se ne ide do cestovnog mosta kod Petrijevaca, nego se okreće kod ušća Karašice u Dravu. Kako se kategorija canicross lani na Podunavlje trailu pokazala punim pogotkom, oduševila je natjecatelje i gledatelje, "Žuti šešir" ju je uvrstio i u Neptun trail. To je utrka u kojoj natjecatelji trče sa svojim psima, dionica je duga 6 km, a s Pampasa se kreće u 10.30. Iako će do subote zasigurno biti još prijava, organizatori se mogu pohvaliti da su već dobili 200-tinjak potvrda za nastup, a to je mnogo više nego na prvom izdanju Neptuna. No to i nije čudno, "Žuti šešir" se isprofilirao kao dobar organizator trail događaja pa ljudi vole doći na njegova "druženja", a valjda su se i trkači nakon snijega i hladnog vremena zaželjeli trčanja i boravka u prirodi. Lijepa je vijest i što bi vrijeme trebalo biti ugodno, iznadprosječno toplo za veljaču i bez ikakvih padalina, bar tako kaže vremenska prognoza.

Neptun trail je ujedno i prva utrka Slavonsko-baranjske trail lige (SBTL), koja se sastoji od jedanaest utrka. Liga je rekreativna, a glavni cilj društva iz "Žutog šešira" je potaknuti ljude na rekreaciju, druženje te da gosti upoznaju prirodne ljepote Slavonije i Baranje.

- Zadovoljni smo kako idu pripreme za Neputun trail, imamo nikad više prijava i vrijeme bi nas trebalo poslužiti - kaže Dario Majetić iz "Žutog šešira", sportsko-rekreativne udruge koja okuplja osobe sportskog duha i ljubitelje aktivnog boravka u prirodi. I. Liović
Vremenska prognoza za subotu najavljuje ugodno prijepodne, što svakako ide na ruku trkačima
21

km dionica je najduže staze, a imaju i one na 12, odnosno šest kilometara, a ta je najkraća utrka sa psima
Najčitanije iz rubrike