Novosti
IZVANREDNA UPRAVA AGROKORA:

Uskoro početak implementacije nagodbe
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Izvanredna uprava Agrokora u četvrtak je kazala da će uskoro biti objavljen datum početka implementacije nagodbe, nakon čega će biti refinanciran roll-up kredit. “Agrokor radi na završetku svih radnji potrebnih za implementaciju nagodbe, uskoro će biti objavljen datum početka implementacije nagodbe, s kojim nova grupa počinje rad i nakon toga će biti refinanciran SPFA. Drugih komentara na ovu temu Agrokor nema”, odgovoreno je iz Agrokora na Hinin upit.


Jutarnji list u četvrtak piše da je američki investicijski fond HPS Investment Partners sa sjedištem u New Yorku zainteresiran za sudjelovanje u refinanciranju Agrokorova roll-up kredita, vrijednog 1,1 milijardi eura, i već je u pregovorima s izvanrednom upravom koncerna. Taj list navodi i da HPS želi sudjelovati u vlasničkom restrukturiranju Agrokora.


Ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade kazao je da nema relevantne informacije o tome te je najavio da će nakon sjednice imati kratak sastanak s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom. "Ono što ja znam jest da se izvanredna uprava u ovom trenutku intenzivno zalaže za refinanciranje predmetnog roll-up kredita, koji je u ovom trenutku dosta velik uteg samom financiranju i oživljavanju Agrokora. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti u nekoliko sljedećih mjeseci", rekao je Horvat.
Inače, ruski Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, s 39,2 posto udjela, početkom prosinca počeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu. H
Možda ste propustili...

ŠTO JE NA 100.000 ISPITANIKA POKAZAO IZBORNI KOMPAS

Četvrtina ispitanika ne bi glasala za programski im blisku stranku

MOŽEMO: PROGRAM ZA UMIROVLJENIKE

Povećat ćemo mirovine za dodatnih deset posto