Osijek
BILJSKA ŽUPA

Velečasni Henčić: Pastirski pohod 20. ožujka
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Kako je i najavljeno, u ožujku se očekuje dolazak predstavnika Đakovačko-osječke nadbiskupije u Bilje. Župnik Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije Dejan Henčić objavio je da svakih pet godina nadbiskup ili njegov delegat obavljaju pastirski pohod župa.

- U našu će župu u kanonski pohod 20. ožujka 2019. godine doći, uime đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita monsinjora Đure Hranića, generalni vikar prečasni gospodin mons. mr. sc. Ivan Ćurić. U financijsku vizitaciju, koja prethodi kanonskoj, doći će 18. ožujka 2019. ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i ekonom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu prečasni Mato Gašparović. Svrha vizitacije pogled je unatrag i osvrt na pastoralni, ali i materijalni napredak župne zajednice tijekom razdoblja koje je proteklo. Molitvom se pripravimo za ove važne događaje za našu župnu zajednicu - poručuje kratko velečasni Dejan Henčić.

Gosti iz Nadbiskupije trebali bi se tom prigodom sresti i s čelnicima Općine Bilje, a načelnik Željko Cickaj najavio je kako će se razgovarati o obnovi do sada jedine nakon rata neobnovljene crkve u Baranji - biljske, koja je planirana i o potpori u tom zahvatu Općine Bilje.
D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike