Crna kronika
OBAVLJEN OČEVID U MAGIĆ MALOJ

Odbačeni žar uzrok je pogibije žene
Objavljeno 8. veljače, 2019.
MAGIĆ MALA - Protupožarni inspektor Policijske uprave brodsko-posavske utvrdio je što je uzrok tragičnog požara u obiteljskoj kući u mjestu Magić Mala kod Nove Gradiške. Kako smo izvijestili u četvrtak, u požaru koji je izbio u obiteljskoj kući smrtno je stradala 81-godišnja vlasnica. Do požara je došlo zbog ispadanja žara iz peći na kruta goriva. Pritom se zapalio pod na kojem su se nalazile lako zapaljive tvari te se požar iz dvorišnog dijela proširio na obiteljsku kuću koja je u cijelosti izgorjela. U požaru je smrtno stradala 81-godišnja vlasnica čije su tijelo iz opožarene kuće izvukli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Nova Kapela-Batrina i Siče.


Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) zbog ove tragedije upozorava građane da pripaze gdje, kada i kako odlažu vruć pepeo sa žarom jer je žar iz pepela i do 24 sata nakon odlaganja potencijalni izvor zapaljenja. "Preporučljivo je žar obvezno prekriti snijegom, ako ga ima, ili politi vodom da se potpuno ugasi i ohladi", poručuju iz HVZ-a.


Obavljeni su i očevidi dva požara koja su izbila u srijedu u Osijeku i Mecama kod Darde. U Naselju Stanka Vraza u Osijeku oko 13.25 sati došlo je do požara na drvenoj montažnoj garaži, koja se koristi kao skladište rabljenog namještaja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog prinošenja ili odbacivanja otvorenog plamena na gorivi materijal šupe s vanjske strane. Požar se proširio na vrata te na cijelu garažu. Izgorjela je konstrukcija, krovište, bočne oplate te drveni namještaj. Materijalna šteta iznosi oko trideset tisuća kuna. Brza intervencija osječkih profesionalnih vatrogasaca spriječila je veću materijalnu štetu jer su na vrijeme onemogućilii širenje požara na susjednu garažu u kojoj je bio parkiran automobil. Istraga policije oko ovoga požara se nastavlja.
Istoga dana oko 11.50 sati, zbog kvara na električnoj instalaciji krovnog dijela prostorije, došlo je do požara u kotlovnici u obiteljskoj kući u Ulici kralja Tomislava u Mecama. Izgorjelo je krovište kotlovnice. Požar se proširio na krovište kotlovnice susjedne kuće te je izgorio dio krovišta. Ukupna materijalna šteta iznosi oko osamdeset tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima Policijska uprava osječko-baranjska zbog ova dva požara podnosi izvješća.
Sandra Lacić
Žar iz pepela je i do 24 sata nakon odlaganja potencijalni izvor zapaljenja
81

godinu stara je žena koja je izgubila život u požaru kuće
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike