TvObzor
ESCAPE ROOM

Svi umiru od želje za igrom
Objavljeno 8. veljače, 2019.

Što kada društvena igra u kojoj grupa igrača u tematski uređenom prostoru zajedničkim snagama rješava zagonetke, popularnog naziva Escape Room, postane stvarna borba za život. Upravo se to dogodilo šestorici igrača u filmu istoimena naziva Escape Room, koji su, zaigravši ovu misterioznu igru, ni ne znajući, zaigrali na život ili smrt.

Popularna igra koju su zaigrali igrači diljem svijeta, vrlo je brzo postala svojevrsni fenomen. Riječ je o društvenoj igri koja gotovo bez iznimke od igrača zahtijeva timski rad i komunikaciju. Od igrača se očekuje da u suradnji s cijelim timom riješe niz različitih zadataka i zaključane mozgalice; dekodiraju zagonetke, lokote i šifre, kako bi se unutar zadanog vremena uspješno obavila zadana misija koja omogućuje bijeg iz sobe. Film Escape Room odvija se u jednoj takvoj sobi, ali pod potpuno drukčijim uvjetima i, ovaj put, nije riječ o bezazlenoj igri, nego o stvarnoj životnoj opasnosti.

Kada šestero stranaca dobije misterioznu pozivnicu za ono što misle da je još jedan uobičajeni Escape room, objeručke ju prihvate, pogotovo kada shvate da dobitnik osvaja i novčanu nagradu. No za razliku od poznatih Escape roomova u kojima, ako zapnete na nekom zadatku možete zatražiti pomoć, ovdje je kazna za neuspješno izvršeni zadatak – smrt.

Vrlo brzo članovi tima shvate da se ovaj put ne radi o klasičnoj bezopasnoj igri, niti su oni slučajnim odabirom dobili svoje pozivnice. Svi igrači međusobno su povezani, svatko od njih sa sobom nosi tajnu i svaka tajna rješenje je jedne zagonetke.

Film Escape Room u hrvatskim kinima prikazuje se od 7. veljače.

Nikola Kučar