Sport
FED CUP

Vekić i par za pobjedu Hrvatske
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Hrvatske tenisačice pobjedom su startale na turniru Prve euroafričke skupine Fed Cupa, koji se igra u britanskom Bathu. U susretu 1. kola B skupine Hrvatska je bila bolja do Turske s 2:1. Za naše u srijedu nije počelo dobro, Ana Konjuh je u prvom dvoboju sa 7:5, 2:6, 6:3 izgubila od Çağle Büyükakçay, koja je na taj način donijela Turskoj vodstvo od 1:0. Konjuh se nakon duže stanke i oporavka od ozljede vratila na teniske terene, no još je daleko od prave forme. Ono što nije mogla Konjuh, popravile su naše ostale tenisačice i preokrenule ukupan rezultat. U drugom meču na teren je izišla najbolja hrvatska tenisačica i 25. s WTA ljestvice, Donna Vekić, i nije dopustila iznenađenje. Osječanka je sa 7:6 (0), 6:3 pobijedila Pemru Özgen i izjednačila ukupan rezultat na 1:1.


- Bio je težak meč, suparnica mi je sve vraćala i do posljednjeg poena morala sam igrati svoj najbolji tenis - kratko je komentirala pobjedu Donna Vekić.


Odluka o pobjedniku susreta pala je u igri parova, u kojoj su Jana Fett i Darija Jurak sa 6:4, 6:4 svladale tursku kombinaciju Büyükakçay/Özgen.


- Stvarno sam sretna što smo pobijedile u odlučujućem meču, pri 1:1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo u četvrtak ipak lakše pobijediti - poručila je Jana Fett.


Hrvatska Fed Cup reprezentacija je na krilima Vekić i para upisala prvu pobjedu u Bathu, a nakon Turske naše tenisačice danas očekuje novi izazov. Ekipi koju s klupe vodi Iva Majoli u 2. kolu B skupine suparnik će biti reprezentacija Gruzije, koja je prvog dana poražena od Srbije sa 2:1.
Hrvatska u Bathu lovi prvo mjesto u skupini B i mjesto u finalu s najboljom ekipom iz skupine A, u kojoj su Velika Britanija, Grčka, Mađarska i Slovenija. Bolji iz tog finalnog susreta u Bathu izborit će put na travanjske kvalifikacije, u kojima će se igrati za mjesto u Svjetskoj skupini II. I. Liović


Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike