Crna kronika
TRAGEDIJA U MAGIĆ MALOJ

U požaru dvorišne kuće život izgubila 80-godišnja žena
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Požarnu intervenciju imali su i profesionalni vatrogasci iz Osijeka koji su gasili garažu
OSIJEK/MAGIĆ MALA



I u srijedu se nastavljaju požari diljem Slavonije i Baranje. Nažalost, jedan od njih, u novogradiškom kraju, u mjestu Magić Mala, okončan je tragično za 80-godišnju ženu. U Osijeku je pak gorjela garaža u Naselju Stanka Vraza.


Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, policija i vatrogasci su oko 10.50 dobili dojavu kako u mjestu Magić Mala gori obiteljska kuća te da se vlasnica kuće ne javlja. Do dolaska policajaca Policijske postaje Nova Gradiška do opožarene kuće u Magić Maloj već su iz okolnih mjesta stigli vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Nova Kapela-Batrina i Siča. Vatrogasci su nakon gašenja krovišta ušli u kuću i u njoj, nažalost, pronašli i izvukli beživotno tijelo 80-godišnje žene. Vatrogasci su potom potpuno ugasili požar koji je zahvatio dvorišni dio kuće.


Nakon što su vatrogasci obavili svoj dio posla, očevid su na mjestu tragedije obavili operativci PU brodsko-posavske. Protupožarni inspektor pokušat će utvrditi okolnosti koje su prethodile požaru sa smrtnom posljedicom. Kako doznajemo, nesretna 80-godišnjakinja u kući je živjela sama. Mještani Magić Male u šoku su nakon tragičnog požara.


Požarnu intervenciju u srijedu su imali i vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, koji su u Naselje Stanka Vraza pohrlili nakon dojave građana da gori jedna od garaža. Do niza garaža koje se nalaze blizu ulaza na kućnom broju 9 vatrogasci su pristigli s dva vozila. Odmah su prionuli gašenju krovišta na garaži u kojoj je izbio požar. Vatrogascima je do osječkog naselja trebalo ni pet minuta nakon poziva koji je došao oko 13.30. Upravo ta brzina spasila je susjednu garažu u kojoj je bio parkiran automobil. "Da nisu tako brzo dojurili, vatra bi sigurno zahvatila i susjedov automobil. Samo sam čuo vatrogasce kako viču da se vodom hladi zid susjedne garaže da se vatra ne proširi", rekao nam je jedan od susjeda.
Nakon lokaliziranja požara, vatrogasci su iz opožarene garaže iznosili namještaj koji je bio unutra i koji je potpuno uništen. Potom su ponovo otišli na krov garaže i detaljno provjeravali i gasili opožarene grede. Pola sata nakon početka intervencije požar je u cijelosti ugašen. Očevid je obavio protupožarni inspektor Policijske uprave osječko-baranjske, a visina štete još se ne zna.

Milan Bugarić
očevid
JOŠ SE NE

ZNA UZROK

POŽARA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike