Sport
ODBOJKA

Svi bodovi ipak ostali u osječkom Gradskom vrtu
Objavljeno 4. veljače, 2019.
Zadranke su itekako namučile osječke odbojkašice, a bile su vrlo blizu i osvajanju kojeg boda

Odbojkašice Osijeka nastavile su svoj pobjednički marš, uspješno su otvorile i drugi prvoligaški dio. Tri boda ostala su u Gradskom vrtu, ali malo je nedostajalo da koji "odleprša" u Dalmaciju. Zadranke su itekako namučile sastav Miroslava Đekića, koji je utakmicu mogao i mirnije riješiti u svoju korist. Ovako, dvoboj se protegnuo na skoro dva sata (116 minuta), a mogao je trajati i još koju minutu jer je peti set visio u zraku.

Zadar je u prethodna dva osvosezonske ogleda bio uvjerljivo nadigran od Osijeka, koji je očito pomislio da će i prvi dvoboj u sklopui 3. jakosne skupine imati identičan slijed događanja na parketu. No, gošće su od prvog poena pokazale da nisu došle sparirati, nego se boriti za bodove. Odličan servis malo je zatekao domaće, koje su brzo bile u zaostatku od šest poena (3:9). Dugo su Osječanke lovile priključak, a kada su kod 19:19 osvojile tri poena u nizu, bilo je jasno da hvataju i željeni ritam. Drugi set dobile su bez problema, a u trećem je također sve izgledalo posloženo na putu do pobjede maksimalnim rezultatom. Prednost od sedam poena izgledala je nedostižna (22:15), ali domaće su prerano zaključile da je utakmica gotova. Uspjele su prokockati veliku prednost, vratile suparnice u igru, koje su do sredine četvrte dionice bile u prednosti. Uvukla se nervoza u domaće redove, ali Đekić je srećom imao dvije igračice koje su bile spremne preuzeti odgovornost, Doris Krivić i povratnica Mirna Matković pronalazile su način kako do ključnih poena, stoga je ovaj dvojac najzaslužniji što su sva tri boda ostala u gradu na Dravi.

- Moglo je ovo svakako završiti, sami smo krivi što je utakmica otišla u neizvjesne vode, jer u trećem setu smo imali sve na dlanu. Nismo imali prava rješenja da potvrdimo pobjedu, do koje smo ipak stigli težim putem. Najvažnije da smo je ostvarili - zadovoljno će nakon utakmice trener Đekić, i sam svjestan da mu je ekipa imala dosta oscilacija i neočekivano slabih točki (Đurić bila neprepoznatljiva). No vidio je da njegova ekipa zna pronaći izlaz i iz teških situacija, a ova je bila jedna od najtežih ove sezone. U sljedećem kolu Osijek ide u Novu Gradišku, koja je u 7. kolu uvjerljivo poražena u Splitu 3:0 (19, 13, 18).

Nino Benčina
OSIJEK                3
ZADAR                1

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Horvat (Belišće) i Pišćak (Vinkovci).

OSIJEK: Kainz, Đurić, Lizatović, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Grahovac, Merkaš, Šimunec, Žulj, Jurić, Matković.

ZADAR: Mrduljaš, Marković, Kolić, Dijan, Nikpalj, Buljat, Golem, Fabijan, Kobal, Karuc.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:21, 25:16, 24:26, 26:24
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike