Zdravlje
NUTRICIONISTIČKA RADIONICA

Zdravom prehranom do dugog životnog vijeka
Objavljeno 4. veljače, 2019.
Često čujemo rečenicu: Bolestan sam, zašto baš ja? Dok smo mladi, ne razmišljamo o tome što jedemo. Važno je da nas hrana zasiti i da nam je fina. Međutim, svaki put kada jedemo događa se niz reakcija koje na naše tijelo mogu utjecati pozitivno, negativno ili neutralno.

- Za zdravu prehranu počinjemo se zanimati tek u 40-im godinama, kada smo već prisiljeni potražiti pomoć liječnika zbog problema vezanih uz zdravlje. Način na koji se hranimo u prethodnim godinama života izuzetno utječe na zdravstveni život kakav ćemo imati u budućnosti. Dok se osjećamo dobro, mislimo da se prikladno hranimo, a ne shvaćamo da određena prehrana može biti okidač u nastanku kasnijih bolesti. No, hrana također može igrati presudnu ulogu u prevenciji mnogih bolesti, posebno raka te bolesti srca i krvnih žila. Slavonska kuhinja poznata je po velikoj konzumaciji suhomesnatih proizvoda: kulena, kobasice, čvaraka te po jakoj i začinjenoj hrani. Zbog nezdrave i nepravilne prehrane sve je veći broj Slavonaca oboljelih od kardiovaskularnih bolesti - rekla je Zlata Polanec, nutricionistica.

U vinkovačkoj udruzi ‘‘Samo pozitivno“, u kojoj razmišljaju poduzetno, proaktivno i motivirajuće, shvatili su ozbiljnost situacije i poduzeli korake kako bi pomogli svojim sugrađanima o tom pitanju.

Prošle godine na Božićnu čajanku održanu u hotelu Slavonija pozvali su kao gošću nutricionisticu Zlatu Polanec. Nakon zanimljivog i nadasve korisnog predavanja pokazao se interes za radionicom, tako da je u prostorijama Lotus media d.o.o. održana nutricionistička radionica koja je bila namijenjena onima koji žele unaprijediti svoje zdravlje, izgubiti višak kilograma i pri tome očuvati zdravlje, povećati mišićnu masu, bez nakupljanja masnog tkiva, smanjiti stres, imati više energije tijekom dana.

Svi koji su bili na radionici stekli su znanje kojim će, ako ga budu primijenili, očuvati ili unaprijediti svoje zdravlje. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana