Regija
HDZ PRIGOVORIO ZBOG BIVŠEG GRADONAČELNIKA

Bez komemoracije, govora i crne zastave za preminulog Jurića
Objavljeno 2. veljače, 2019.
To je bio čovjek koji je zadužio Grad više nego što će mnogi od nas, kaže Kučinac
VALPOVO - Vijećnici vladajuće koalicije predvođene HDZ-om u valpovačkom Gradskom vijeću na ovotjednoj su sjednici teško zamjerili gradonačelniku Valpova Matku Šutalu i tajniku, odnosno gradskoj upravi Valpova, način na koji su se posljednji put oprostili od preminulog bivšeg gradonačelnika i dugogodišnjeg predsjednika Gradskog vijeća, Radoslava Jurića.Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Dubravko Kučinac podsjetio je na podatak da je 18. siječnja bila sahrana Jurića, kojeg će njegovi sugrađani pamtiti kao bivšeg gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Valpova, dugogodišnjeg predsjednika Gradskog vijeća, člana Vijeća, ravnatelja Osnovne škole u Valpovu. No ponukan brojnim pitanjima i nezadovoljstvom sugrađana, Kučinac je na adresu gradonačelnika Matka Šutala, tajnika Grada i gradske uprave izlio val ogorčenja načinom kako su se Grad i gradska uprava ponašali u toj prigodi i načinom na koji je ista uprava sudjelovala, odnosno nije sudjelovala u posljednjem ispraćaju svog zaslužnog sugrađanina.

Umjesto konkretnog odgovora na njegovo pitanje, gradonačelnik Šutalo uzvratio je samo konstatacijom da je sramota da se vijećnik Kučinac koristi gradskom vijećnicom u ovakvim stvarima kao što je posljednji ispraćaj gradonačelnika. Dodao je također i kako će jedino reći da je kći pokojnog Radoslava Jurića nazvala Grad i gradonačelnika i zahvalila im na učinjenom, na posljednjem ispraćaju njezina oca, kratko je za vijećničkom govornicom izjavio prvi čovjek Valpova.

Valja podsjetiti da je ispraćaj bivšeg valpovačkog gradonačelnika izazvao mnogo nezadovoljstva među građanima Valpova, pa čak i na društvenim mrežama gdje se komentiralo da je pokojni Jurić zasigurno zaslužio primjereniji ispraćaj i tekst In memoriama uime Grada Valpova u kojemu se na početku navodio citat "Svaki je čovjek poseban, pa čak i ako nije najbolja osoba na svijetu", koji je nakon nekoliko sati uklonjen.

Lidija Aničić
Sramotno ponašanje prema bivšima
Kučinac smatra da je sramotan način na koji se u ovoj prigodi Grad ponio prema svojim bivšim gradonačelnicima, jer na istom pogrebu nitko iz Grada nije održao govor, na gradskoj upravi nisu bile crne zastave, na lijesu nije bila zastava, niti je održana oproštajna komemoracija za njega. “To je prije svega bio čovjek koji je zadužio ovaj grad puno više nego što će mnogi od nas to uspjeti učiniti u našoj političkoj i ljudskoj karijeri. Osobno sam više od 25 godina poznavao tog čovjeka za kojeg je ustvrdio da zasigurno nije zaslužio takav posljednji ispraćaj. To više što sam dobio informaciju da je vijećnik Gradskog vijeća Jozo Piškorjanac u trenutku smrti Radoslava Jurića o istom izvijestio tajnika grada i gradonačelnika. Mislim da su imali dovoljno vremena da se taj posljednji ispraćaj malo dostojanstvenije održi. Osjećate li bar žal zbog tog propusta?”, zapitao je Kučinac.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike