Ekonomija
BLIŽI SE ‘’SAJAM S DUŠOM’’

Viroexpo po svemu bi trebao biti rekordan
Objavljeno 2. veljače, 2019.
Radovi na novoj hali Viroexpa su pri kraju i trebali bi biti gotovi i sve spremno za premijeru na virovitičkom sajmu

Organizacijski odbor sajamske manifestacije Viroexpo 2019. na čelu s predsjednikom Igorom Androvićem održao je početkom tjedna sastanak na kojemu se govorilo o aktivnostima u idućem razdoblju.Ovogodišnji "sajam s dušom", brend Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, održat će se od 15. do 17. ožujka u novoj hali koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede na lokaciji nasuprot Visokoj školi Virovitica.
Kako je naglasio direktor sajma Bojan Mijok, sajamska hala je pod krovom, započeto je žbukanje prostora, a istodobno se radi i fasada, boje se konstrukcije…
Završetak radova predviđen je početkom ožujka, tako da će hala do početka sajma biti u funkciji.
Direktor sajma Bojan Mijok očekuje ove godine sudjelovanje 30 stranih zemalja, a od njih zasad je 14 veleposlanika potvrdilo dolazak na otvaranje.
Do sada je 67 posto izlagačkog prostora popunjeno, što je sjajna brojka.- Trenutno se ugrađuje stolarija, a idući tjedan krećemo s grijanjem prostora kako bismo bili spremni na sve vremenske uvjete i da možemo u novoj hali raditi cijelu veljaču i sve do sajma. S obzirom na to da ove godine imamo novu halu veličine 5200 četvornih metara plus 1000 četvornih metara natkrivenog prostora i znatno veći prostor za vanjsko izložbeno izlaganje, ove godine očekujem rekordan broj sudionika, izlagača i rekordan broj posjetitelja. Ove godine imat ćemo i prezentaciju poljoprivredne mehanizacije, pa tako i u vanjskom dijelu također očekujem rekordan broj izlagača. Na ovogodišnjem sajmu imamo velik broj izdašnih nagrada za posjetitelje, među kojima je recimo i poljoprivredni stroj. Što se tiče organizacije, sve je pod kontrolom i tako reći sajam po tome može početi već sutra – kaže Mijok.Najnovije potvrde zemalja sudionika stigle su iz Češke i Slovačke. Veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj Vladimir Zavazal i veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Peter Susko potvrdili su Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica, dolazak na svečanost otvorenja sajma.
Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, zemlja partner 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Slovenija, a županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. Vladimir Grgurić

Tradicionalni nastup gospodarstva Županije Somogy i Grada Barcsa
Predstavnici Poduzetničkog centra Županije Somogy, Ureda u Barcsu, potvrdili su Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica, već tradicionalni nastup i predstavljanje gospodarstva Županije Somogy i Grada Barcsa, na bazi reciprociteta, na 24. Viroexpu. Mađarska sudjeluje na Viroexpu od 2001. godine, a HGK - ŽK Virovitica ima potpisan sporazum o suradnji i izuzetno dinamičnu suradnju s Trgovačko-industrijskom komorom Županije Somogy iz Kaposvara i Poduzetničkim centrom Županije Somogy na temelju kojih se potiče promocija gospodarstva, a u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje susjednih županija Somogy i Baranja, te Hrvatske i Mađarske.
Bojan Mijok

direktor Viroexpa

Ove godine imamo novu halu veličine 5200 m2 plus 1000 m2 natkrivenog prostora i znatno veći prostor za vanjsko izložbeno izlaganje. Upravo zbog toga očekujem na sajmu rekordan broj sudionika, izlagača i posjetitelja.