Crna kronika
ORUŽANA PLJAČKA U TRGOVINI U OSIJEKU

Razbojnici vezali trgovkinju i kupca
Objavljeno 31. siječnja, 2019.
OSIJEK


Filmska pljačka dogodila se u utorak u prijepodnevnim satima u prodavaonici u Krbavskoj ulici u Osijeku. Dvojica razbojnika upala su u trgovinu i vezali trgovkinju i ženu koja se u trgovini zatekla te ukrali novac. Trgovina se nalazi na putu školaraca i njom prolazi puno djece krećući se prema školama na Drinskoj ulici. Srećom, nitko od njih nije bio u trgovini u trenutku pljačke.


- Dvije nepoznate osobe ušle su u prodavaonicu u Krbavskoj ulici u Osijeku i uz prijetnju hladnim oružjem od djelatnice su zatražili novac. Potom su djelatnicu i ženu, koja se nalazila u prodavaonici, odveli u skladište, svezali ih i ukrali nekoliko tisuća kuna - doznajemo iz PU osječko-baranjske. Sve se odigralo između 9 sati i 9.30, a pljačkaši su pobjegli pješice. Za sada je istraga u tijeku te nema podrobnijih informacija o pljački. Iako smo pokušali razgovarati s trgovkinjom koja je u srijedu prijepodne radila u orobljenoj trgovini, ona nam je kazala da joj je izričito rečeno da ne govori o samom događaju. Prodavačica i žena koja je s njom bila svezana nisu fizički ozlijeđene, no tek će se vidjeti kakvog će to traga ostaviti na njihovu psihu.


Slična pljačka dogodila se i prije desetak godina u Osijeku kada su dvojica mlađih muškaraca ušla u trgovinu u Radićevoj ulici i predstavili se kao djelatnici HEP-a. Prodavaču su rekli da su dobili dojavu kako u prodavaonici nešto nije u redu sa strujom pa trebaju pogledati razvodnu kutiju. Mladi prodavač nije posumnjao u dvojicu "radnika" u HEP-ovim odijelima pa ih je odveo u stražnji dio trgovine gdje se nalazila razvodna kutija od struje. Odjednom su ga pljačkaši srušili na pod, prislonili pištolj uz glavu i vezali lisicama. Potom su ga ugurali u toalet i zaključali. Mladić je uspio razvaliti vrata i potražiti pomoć.

Prošle se godine u Hrvatskoj dogodilo 647 pljački u kojima je nastalo nešto više od 9,6 milijuna kuna štete. Najviše su se pljačkale trgovine, ljudi na ulicama, a na trećem su mjestu pljačke u kućama i stanovima. Prije 13 dana u svom domu opljačkan je muškarac u Donjoj Motičini. Maloljetnik je, na nagovor 22-godišnjaka, uštao u kuću u Donjoj Motičini i kada ga je zatekao vlasnik kuće, mladić ga je teško ozlijedio. U Osječko-baranjskoj županiji lani se dogodilo 21 razbojstvo, što je za šest više nego u 2017. godini.S.Lacić
Najčitanije iz rubrike