Regija
NEMA DOGOVORA, ŠTRAJK U TVORNICI KOMBAJNA U ŽUPANJI ULAZI U ČETVRTI TJEDAN

Čeka se odluka Vrhovnog
suda o žalbi Uprave
Objavljeno 26. siječnja, 2019.
ŽUPANJA


Nakon vikenda, u ponedjeljak se nastavlja štrajk u tvornici kombajna SDF Žetelice pokrenut 9. siječnja. Radnici ne odustaju od zahtjeva za povećanje brutoplaće za 100 eura za sve razine i 8 posto dodatka na posebne uvjete rada u proizvodnji. Poslodavac je pokušao osporiti štrajk te je tražio njegovu zabranu, podnio je tužbu Županijskom sudu u Vukovaru, koji ju je 15. siječnja odbio ustvrdivši da je sindikat pravilno postupao, odradio sve po zakonu i poštovao propisanu proceduru za pripremu i organizaciju štrajka.


- Uprava SDFŽ-a podnijela je žalbu na presudu, dao sam odgovor i kompletan je predmet proslijeđen Vrhovnom sudu RH, koji odlučuje u drugom stupnju. Odluka će, očekujemo, biti donesena u kratkom roku i bilo bi idealno da se to riješi do kraja sljedećeg tjedna - objašnjava regionalni pravni povjerenik SSSH-a Mato Stanković. Ako bi Vrhovni sud preinačio presudu Županijskoga suda i dao za pravo poslodavcu, štrajk bi se u tom slučaju prekinuo i radnici bi morali nastaviti rad.
- Ako Vrhovni sud odbije žalbu, čemu se iskreno nadam, i potvrdi presudu prvostupanjskog suda u korist radnika, očekujem da ćemo nastaviti pregovore s Upravom, približiti se u stavovima i konačno postići dogovor kako bismo prekinuli štrajk - zaključuje Stanković. M.L.O.
Možda ste propustili...

UZ DJEČJI KATARINSKI SAJAM I “KUHAJMO SLAVONSKI”, “SLAVINSKI BROD”...

Otvoren je 25. Katarinski sajam

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana