Regija
NEMA DOGOVORA, ŠTRAJK U TVORNICI KOMBAJNA U ŽUPANJI ULAZI U ČETVRTI TJEDAN

Čeka se odluka Vrhovnog
suda o žalbi Uprave
Objavljeno 26. siječnja, 2019.
ŽUPANJA


Nakon vikenda, u ponedjeljak se nastavlja štrajk u tvornici kombajna SDF Žetelice pokrenut 9. siječnja. Radnici ne odustaju od zahtjeva za povećanje brutoplaće za 100 eura za sve razine i 8 posto dodatka na posebne uvjete rada u proizvodnji. Poslodavac je pokušao osporiti štrajk te je tražio njegovu zabranu, podnio je tužbu Županijskom sudu u Vukovaru, koji ju je 15. siječnja odbio ustvrdivši da je sindikat pravilno postupao, odradio sve po zakonu i poštovao propisanu proceduru za pripremu i organizaciju štrajka.


- Uprava SDFŽ-a podnijela je žalbu na presudu, dao sam odgovor i kompletan je predmet proslijeđen Vrhovnom sudu RH, koji odlučuje u drugom stupnju. Odluka će, očekujemo, biti donesena u kratkom roku i bilo bi idealno da se to riješi do kraja sljedećeg tjedna - objašnjava regionalni pravni povjerenik SSSH-a Mato Stanković. Ako bi Vrhovni sud preinačio presudu Županijskoga suda i dao za pravo poslodavcu, štrajk bi se u tom slučaju prekinuo i radnici bi morali nastaviti rad.
- Ako Vrhovni sud odbije žalbu, čemu se iskreno nadam, i potvrdi presudu prvostupanjskog suda u korist radnika, očekujem da ćemo nastaviti pregovore s Upravom, približiti se u stavovima i konačno postići dogovor kako bismo prekinuli štrajk - zaključuje Stanković. M.L.O.
Možda ste propustili...

NA BELOMANASTIRSKIM BAZENIMA

Radovi idu prema planu

ZBOG UKIDANJA LINIJSKOG PRIJEVOZA

Privremeno zatvoreno 19 poštanskih ureda

POMOĆ ŽUPANIJSKOM ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

3Design donirao 50 vizira

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UNATOČ KORONI - ODRŽAN PROLJETNI VAŠAR

U Karanac su slanine stizale na fotografijama

2

BIVŠA RAZVITKOVA SAMOPOSLUGA PRODANA ZA 305.000 KUNA

Nakon uređenja, u najam - u planu su izložbeni salon, pekarnica, fast food, kafić

3

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Troje novooboljelih od koronavirusa, ukupno ih je 24