Novosti
KRIVOTVORENJE FOTOGRAFIJA TOMISLAVA TOLUŠIĆA

Podmukli pokušaj destabilizacije
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu da je "slučaj Tolušić" do sada najpodmukliji pokušaj kompromitiranja Vlade. "Vidjeli smo već fabricirane SMS komunikacije državnih odvjetnika, sudaca, predsjednika i potpredsjednika Vlade, ali ovakvo nešto još nismo vidjeli", rekao je Plenković na početku Vladine sjednice ocijenivši pokušaj krivotvorenja kompromitirajućih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića glavnom temom proteklih dana.

Ocijenio je kako se radi o novoj vrsti pokušaja kompromitiranja i destabilizacije Vlade, "najpodmuklijem pokušaju do sada."

"Otkrivamo nove i nove dimenzije kreacije onih koji se bave ovim kaznenim djelom", rekao je premijer. Posebno je, kaže, začuđen dijelom komentara nekih političkih aktera i dijela medija koji misle da je sve to dio "PR pokušaja skretanja pozornosti s nekih drugih tema." "Nismo toliko kreativni i time se ne bavimo", poručio je Plenković. Istaknuo je kako su u Vladi ogorčeni slučajem koji je išao na diskvalifikaciju i objektivno teške posljedice i za privatni i obiteljski život potpredsjednika Vlade Tolušića.

"To je za najoštriju osudu i naravno da očekujem da će nadležna tijela pronaći tko je i zašto to napravio i s kojim ciljem", istaknuo je. Dodao je kako vjeruje da je taj pokušaj "samo dio nekih napora, a koji su točno razlozi, pokazat će istraga."

Poručio je i kako će Vlada, bez obzira na sve pokušaje destabilizacije, nastaviti raditi ozbiljan posao i znati se nositi i s takvim slučajevima podmetanja. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike