Osijek
NOVA ADRESA

Poslovnica Croatia banke
u Strossmayerovoj broj 4
Objavljeno 23. siječnja, 2019.

Croatia banka, druga po veličini banka koja je u 100-postotnom vlasništvu hrvatske države, posluje u Osijeku na novoj lokaciji - u Strossmayerovoj ulici broj 4. Tom je prigodom održano prigodno okupljanje klijenata i poslovnih partnera, kao i medija. Pozdravnom riječju okupljene je pozdravio Danijel Luković, predsjednik Uprave banke, podsjetivši kako u Osijeku posluju od 1993. godine te da je ovo jedna od najstarijih aktivnih "lokalnih ekspozitura".

Predstavljajući okosnicu strategije rada Uprave i orijentaciju rada banke, Luković je rekao kako su to segment poljoprivrede, turizma te redovno financiranje malog i srednjeg poduzetništva.

- Kada govorimo o djelatnosti poljoprivrede, ugodno sam iznenađen portfeljom i kvalitetom klijenata s obzirom na istu situaciju koja je prisutna kod ostalog bankarskog sustava. Predstavili smo i nove programe koji su vezani uz kratkoročno i srednjoročno kreditiranje, odnosno investicijsku djelatnost poljoprivrede. Novi programi vezani su i uz turizam koji je u ovom kraju pokazao kako ima propulzivnost - rekao je okupljenima Luković.

Naravno, ne zanemaruje se ni poslovanje sa stanovništvom. Luković ocjenjuje kako i ovdje postoje kapaciteti, i unutar postojećeg portfelja same podružnice u Osijeku i akvizicijama novih klijenata, kako bi se taj segment poslovanja digao na puno više razine nego danas.

- Banka za to ima kapacitete, imamo kapital za financiranje takvih malih projekta ili zahtjeva fizičkih osoba. U tom kontekstu mala i mikro poduzeća te stanovništvo nešto su gdje ćemo se ‘vrtjeti‘ kada govorimo o strateškim odrednicama poslovanja ove banke, i u Slavoniji i u cijelosti - rekao je Luković. Kako nisu "ekstremno razvojno rastuće orijentirana banka", plan Uprave Croatia banke je rast od 15 posto kod "stanovništva" te pet posto u segmentu malog i srednjeg gospodarstva.

Želje za nastavkom uspješnog rada i na novoj adresi, u ime lokalne uprave poželjeli su dožupan Petar Lagator, podsjetivši kako se Croatia banka uključila u dva "županijska" projekta u kojima se korisnicima subvencionira kamata, te Tomislav Krolo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka.

Croatia banka ima naročito dobro razvijenu mrežu poslovnica na području istoka Hrvatske - ukupno ih je osam. Preseljenje na novu adresu u Osijeku je iz razloga što je ova "lokacija bitno štedno troškovno učinkovitija nego prethodna, a uz zadovoljenje kvadratne površine za volumen posla koji se ovdje ugrađuje". Željko Grgić, vršitelj dužnosti direktora Podružnice Osijek, podsjetio je kao je ovdje zaposleno šest djelatnika, a radno vrijeme s klijetima je od ponedjeljka do petka, između 8 i 15 sati. D. Kuštro
Danijel Luković

predsjednik Uprave Croatia banke

Kada govorimo o segmentu poljoprivredne djelatnosti, ugodno sam iznenađen portfeljom i kvalitetom klijenata s obzirom na istu situaciju koja je prisutna kod ostalog bankarskog sustava
SOCIJALNO OSJETLJIVI
Kada je govorio o segmentu poslovanja sa stanovništvom, Luković je naglasio kako su spremni pokazati i socijalnu osjetljivost. “U tom smislu spremni smo se otvoriti i izići ususret klijentima koji imaju određene financijske poteškoće, a da pritom ne narušimo portfelj kojim raspolažemo u segmentu poslovanja s pučanstvom”, stava je Danijel Luković, predsjednik Uprave Croatia banke.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike