Osijek
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

Prva izvedba “Nezaboravka” u slobodnoj prodaji
Objavljeno 24. siječnja, 2019.
Prva će se izvedba predstave "Nezaboravak" u slobodnoj prodaji za građanstvo održati u subotu (26. siječnja) s početkom u 18 sati. Riječ je o autorskom projektu za koji tekst i režiju potpisuje Peter Kus, dramaturgiju Urša Adamič, likovno oblikovanje predstave Natan Esku, kostimografiju Zdenka Lacina, a asistentica je kostimografkinje Tončica Knez. Glazbu je također skladao multiinstrumentalist i graditelj instrumenata Peter Kus, za scenski je pokret bio zadužen Miha Arh, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju: Djed – Ivica Lučić; Unučica Lučka – Kristina Fančović i Mama – Aleksandra Colnarić.

U središtu je predstave "Nezaboravak" odnos djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Iako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više zabrinjava, Lučki se promijenjeni djed čini zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postupno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Predstava je s pomoću maski, lutaka, kazališta predmeta i sjena, na poetski i vizualno uzbudljiv način prikazala psihološki svijet starih ljudi s demencijom. Ako se djeca i odrasli užive u njihov drukčiji način shvaćanja svijeta, mogu ga tako bolje razumjeti i prihvatiti promjene u odnosima sa starim osobama koje ova bolest donosi.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na kazališnoj blagajni od 8 do 15 sati te sat vremena uoči subotnje izvedbe, a moguće ih je rezervirati na marketing@djecje-kazaliste.hr i 031/501-485. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike