Regija
NEUOBIČAJEN POZIV

Budimir traži “svjedoke” za traženje mita
Objavljeno 24. siječnja, 2019.
ILOK

Na službenoj web-stranici Grada u utorak je objavljen poziv građanima kojI je potpisala gradonačelnica Marina Budimir. Sadržaj kratkog poziva, naslovljenog "Građanima grada Iloka", izazvao je popriličnu pozornost ne samo Iločana već i šire javnosti, a u međuvremenu je prenesen i na različitim društvenim mrežama. U pozivu stoji: "Pozivamo građane da se jave u ured gradonačelnice ukoliko imaju saznanja da je netko od službenika i zaposlenika gradske uprave Grada Iloka tražio novac od građana za određene protuusluge. Naime, zbog učestalih pritužbi građana na rad pojedinih osoba iz gradske uprave u kojima se navode protuzakonita djelovanja i radi potrebe očuvanja ugleda gradske uprave i svih zaposlenika koji pošteno i odgovorno rade svoj posao, molim građane da svoja vlastita iskustva iznesu meni osobno, kako bi se mogle poduzeti odgovarajuće mjere“.

Od gradonačelnice smo zatražili pojašnjenje te upitali što ju je motiviralo da se na ovakav način obrati sugrađanima i koji je povod za takav poziv, no ona nam je rekla kako za sada ne želi dodatno ništa pojašnjavati niti komentirati.

Stoga je ostalo nejasno što će Budimir konkretno učiniti ako joj se netko od građana javi te čime će oni dokazati svoje tvrdnje o eventualnom protuzakonitom djelovanju pojedinaca u gradskoj upravi Iloka. D.K.
Najčitanije iz rubrike