Regija
U SKLOPU PRAKTIČNE NASTAVE PROIZVODNJA GOTOVOG PROIZVODA

Srednjoškolci prvi put ispekli rakiju
Objavljeno 24. siječnja, 2019.
VIROVITICA


Proteklog su tjedna, u sklopu praktične nastave 1. c razreda smjera voćar-vinogradar-vinar, učenici zajedno s voditeljem praktične nastave prvi put u školi - ispekli rakiju.


- Pekli smo tri dana i to od fermentiranog grožđanog masulja koji nam je ostao od jesenske proizvodnje vina i to u novom, profesionalnom, 120 litara velikom "Ekskluziv" kotlu koji smo prošle godine nabavili od sredstava dobivenih projektom Ministarstva poljoprivrede, kao i mnoštvo drugih uređaja koje koristimo u našem radu. Ispekli smo određenu količinu rakije komovice koju ćemo koristiti u daljnjem radu učeničke zadruge Vučica u voćarsko-vinogradarsko-vinarskoj sekciji kao podlogu za dobivanje desetak različitih voćnih i biljnih likera prema kojima je školska zadruga poznata i nagrađivana. Time smo upotpunili ciklus proizvodnje dobivanja gotovog proizvoda, a učenici su stekli praktična znanja postupka destilacije fermentiranog tekućeg grožđanog masulja koja do sada nisu imali prilike samostalno izvesti – kaže prof. Mirko Kufner, mentor proizvodnje uz profesora Danijela Stojkovića te stručnog suradnika Ivicu Bušljetu. Sudjelovali su učenici Kristijan Lončar, Antonio Bulava, Marko Haler i Petar Obad. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike