Sport
TOMISLAV GRAHOVAC, PREDSJEDNIK HRS-A

Učinjeno je čak 11 izravnih pogrešaka, i to na našu štetu
Objavljeno 22. siječnja, 2019.

Vezani članci

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Lino: Mijenjajmo pravila! Ovako nam rukomet propada

NJEMAČKI TISAK O TRIJUMFU NAD HRVATSKOM

Pobijedili smo veliku sportsku naciju

Nakon susreta s Njemačkom blic-sastanak održalo je i vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza, na čelu s predsjednikom Saveza Tomislavom Grahovcem. Slično kao i izbornik Lino Červar i vodstvo našeg rukometa, bilo je prilično, blago rečeno, razočarano sudačkim odlukama danskog para Gjeding-Hansen. Jučer nam je sam Grahovac potvrdio kako su iz Saveza uputili oštar protest argumentiravši svoje nezadovoljstvo.

- Mi smo u ovom trenutku, za početak, uputili protest i Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji s obzirom na suđenje koje se dogodilo. Poslali smo im materijal s analizom koju smo napravili i argumentima sve potkrijepili. Prema našoj analizi, direktno 11 pogrešaka učinjeno je na štetu hrvatske reprezentacije, a tek jedna pogreška na štetu njemačke reprezentacije. S tim što su se ključne stvari događale u posljednje dvije-tri minute, a te pogreške direktno su se odnosile na rezultat. Također, kriterij odlučivanja dizanja ruke bio je drastično drukčiji prema našoj i njemačkoj reprezentacij. I kriterij isključenja nije bio jednak. Recimo, njemački reprezentativac Wiencek u 27. minuti dobiva žuti karton za situacije koje su evidentno dvije minute.

Je li vama normalno da reprezentaciji jedne zemlje domaćina sude suci iz druge zemlje domaćina, i to u ključnoj utakmici, u kojoj se odlučuje o plasmanu u polufinale?

- To je sigurno nešto o čemu možemo raspravljati. Uz to, ako sam dobro informiran, taj isti sudački par sudio je već tri utakmice Njemačkoj na ovom svjetskom prvenstvu. Na otvorenju Prvenstva, protiv Koreje, pa protiv Francuske i na kraju sada protiv Hrvatske. Znači, 50 posto utakmica sudio im je isti sudački par.

Imate li prigovora na stožer Hrvatske? Prije svega mislimo na vođenje utakmice protiv Brazila. Taj poraz doveo nas je u neugodnu situaciju da se moramo vaditi s domaćinom.

- Vidjeli ste i sami da su protiv Njemačke svi igrači dali posljednji atom snage na terenu. Teško je vaditi se na suce, ali protiv Njemačke je bilo vidljivo da smo protiv sebe imali odluke koje su izravno bile protiv nas i utjecale na rezultat. Utakmica protiv Brazila bila je loše odigrana. To je bilo, ne znam što reći, krizno razdoblje, loš dan. Ali i da smo dobili Brazil, morali bismo vjerojatno opet dobiti Njemačku.

Što uopće HRS može promijeniti kako se ovakve stvari više ne bi događale?

- Za početak smo napravilli ovo. Uputili protest. Sigurno ćemo poduzeti i daljnje radnje. Pa bar da se u budućnosti ovo ne događa. Jer ovo je šteta za rukomet. Ovo je bio predirektan utjecaj na rezultat. Sada su nam došle u pitanje i Olimpijske igre - zaključio je Grahovac.
K.Lacković
Igor Vori

direktor reprezentacije

Ovo na kraju samo je odraz onoga što se događa u rukometu. Nevažno jesmo li u pitanju mi, Francuzi... Ovo je nevjerojatno. Ovo je loša reklama za rukomet, za sport.
Navijači kritiziraju Dance
Mads Hansen i Martin Gjeding lani su proglašeni najboljim rukometnim sudačkim parom. No njihovo suđenje u susretu Njemačka - Hrvatska (22:21) izazvalo je salve kritika. Ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Profili danskih sudaca Hansena i Gjedinga na Facebooku zatrpani su negativnim komentarima, a ljudi uglavnom smatraju kako je Hrvatska oštećena i da nije imala ni blizu isti kriterij kao domaćin Svjetskog prvenstva.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike