Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA DRŽE VRH

Kod kuće smo dosada ispustili samo bod, stoga ćemo se potruditi da tako i ostane
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Kakvo zatvaranje, tako i otvaranje drugog dijela prvoligaške sezone za odbojkašice s Drave. Osijek je u 13. kolu, prvom nakon jednomjesečne stanke, potvrdio zašto je vodeći sastav prvoligaške karavane. Učenice Miroslava Đekića uzele su puni plijen kod zagrebačkog Dinama, lošem otvaranju utakmice usprkos. No, gubitak prvog seta nije ostavio traga na ekipi koja je dosada samo jednom okusila gorčinu poraza u borbi za bodove.

- Stanka nas nije poremetila, ali nije uvijek lako ponovo hvatati natjecateljski ritam, posebno onaj uspješni, kakav je bio naš. Godinu smo zaključili s pet pobjeda u nizu, a baš me je zanimalo kako ćemo reagirati na otvaranju drugog dijela. Prva utakmica uvijek nudi dodatne izazove, a naš je došao do izražaja nakon što smo glatko izgubili uvodni set. No, igračice su potom odlično reagirale i Dinamo u nastavku utakmice nije imao ni najmanje šanse da dođe do bodova, koji su mu itekako važni u borbi za četvrto mjesto. Nama su bili važni u borbi za prvo, apsolutno smo ih i zaslužili, kaže trener Đekić koji je u nastavak sezone ušao sa starim, provjerenim snagama.

- U stanci nam se pridružila Mirna Matković, koja je zapravo povratnica u naše redove. Nije konkurirala za ovaj dvoboj zbog zdravstvenih problema, ali osnažila je konkurenciju na poziciji srednjeg blokera - kratko će trener Osijek, koji se ovaj tjedan priprema za dvoboj sljedeće runde, posljednje u prvoj ligaškoj fazi.

U subotu u Gradski vrt stiže Split, najbliži pratitelj na tablici, koji jedini može ugroziti vodeću poziciju odbojkašica s Drave.

- Za potvrdu jedinice dostatan je i bod, ali ovo je utakmica koja ima dvostruku vrijednost. Bodovi s ekipama iz vodećeg kvarteta prenose se u sljedeći krug, stoga je jasno da na domaćem parketu želimo uzeti sva tri. U tom slučaju dodatno bismo obogatili ionako već dobru zalihu za drugi ligaški dio prvenstva. Kod kuće smo dosada ispustili samo bod, stoga ćemo se potruditi da tako i ostane - priželjkuje trener Osječanki, koje naravno imaju i još dodatnog motiva. Splićanke su im dosada jedine nanijele poraz (3:1), stoga je ovo dobra prigoda da se izravnaju računi iz prošle godine. N. Benčina
TABLICA
1.Osijek       13       12       1       37:8       34

2.Split       13       11       2       34:13       32

3.Zadar       13       9       4       28:15       26

4.N.Gradiška       13       8       5       29:21       25

5.Dinamo       13       7       6       27:18       23

6.Kostrena       13       4       9       15:29       12

7.Azena VG       13       1       12       7:37       3

8.Drenova       13       0       13       3:39       0
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike