Mozaik
EUROSONG U TEL AVIVU

Za turiste će biti ponuđen smještaj u “gradu šatora” po pristupačnim cijenama
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Dvije tisuće turista koji u svibnju namjeravaju doći na Eurosong u Tel Aviv moći će, umjesto smještaja u skupim hotelima, izabrati urbano kampiranje.

Naime, gradske vlasti objavile su da će turistima ponuditi bazično kampiranje, ali i luksuzniju varijantu. "Grad šatora" bit će podignut u parku Yarkon u Tel Avivu, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, i imat će sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampiranje. Očekuje se da će europsko pjevačko televizijsko natjecanje privući najmanje 10.000 inozemnih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400.000 stanovnika. Gradonačelnik Ron Huldai objavio je da će cijene kampiranja biti pristupačne, ali konkretne brojke nije iznio. To će svakako biti dobra opcija za dio turista jer su ionako visoke cijene hotelskog smještaja u Tel Avivu odletjele u nebo za vrijeme održavanja Eurosonga ovoga svibnja.

Podsjetimo, izraelska pjevačica Netta Barzilai pobijedila je na Eurosongu 2018. održanom u Lisabonu i tako Izraelu omogućila ovogodišnje domaćinstvo.

Uz to, niz međunarodnih kulturnih djelatnika kritiziralo je odluku da se Izraelu dopusti organizacija Eurosonga i pozivaju na bojkot događaja, optužujući izraelsku vladu za sustavno kršenje ljudskih prava Palestincima. Hina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana