Sport
OGULINAC IPAK VIŠE NE MOŽE

Cindrić: Za mene je Svjetsko prvenstvo završeno
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Hrvatska je za ovo Svjetsko prvenstvo ostala bez Luke Cindrića. Bilo je pitanje zbog čega Luka sjedi na klupi cijelo drugo poluvrijeme s Brazilom. Nakon susreta u miks zoni prišao je novinarima i kratko rekao:

- Boli me sve, ne mogu.

Bio je to jasan znak da s Lukom nešto ne štima.

Jutro poslije, na dan utakmice s Njemačkom, službeni glasnogovornik reprezentacije Ivica Maraš svim medijima poslao je poruku. Lino Červar iskoristio je mogućnost još jedne zamjene, umjesto Luke Cindrića ulazi Kristijan Bećiri. Znači, Lino je srednjeg vanjskog zamijenio pivotom. Dijelom mu je izbor bio sužen, a s druge strane i sam je suzio izbor. Poslao je kući jednog vanjskog igrača (Halila Jaganjca) koji je, istina, lijevi vanjski, drukčiji profil od Cindrića, ali je ipak vanjski. Sada je u vatru morao Bećiri pa je tako i on upisan u zapisnik kao debitant na Svjetskom prvenstvu. Svoju odluku jučer je objasnio i Lino Červar:

- Tijekom utakmice s Brazilom Luka je zatražio zamjenu. Riječ je o ozljedi aduktora, a prije toga imao je problema sa stražnjom ložom. Procijenili smo da nema potrebe da više riskiramo, zaključili smo da ode u klub na terapiju i neka bude spreman za svoje prvenstvo. Unatoč njegovoj velikoj želji za ostankom, Luka ipak nije mogao i mi smo se odlučili na zamjenu i uvesti Kristijana Bećirija. I tako idemo dalje u prvenstvo - rekao je Červar.

Svoje stanje obrazložio je i razočarani Luka Cindrić.
- Nažalost, za mene je ovo Svjetsko prvenstvo završeno! Imao sam dvije nezgodne ozljede. Protiv Makedonije zadnja loža, a sada sam ozlijedio aduktor. To je problem koji vučem već duže vrijeme. Probao sam igrati, bol me sprječavala da dam maksimum i da igram na visokoj razini. Eto, očito je to tako na svakom natjecanju. Uvijek netko plati ozljedom. Mene je skupo stajalo ovo prvenstvo - rekao je Cindrić. K.L.
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike