Osijek
CRAFT TAP & FOOD

Gastrospektakl u Gajbi u režiji chefa Ivana Uglika
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Fantastično se sljubljivanje piva i hrane manifestiralo u nekoliko vrhunskih slijedova

Kušaonica piva Gajba, nezaobilazno mjesto kada je riječ o uživanju u vrhunskom pivu, omogućila je svojim gostima u nedjelju nezaboravno gastronomsko iskustvo. Fantastično se sljubljivanje piva i hrane pod nazivom Craft Tap & Food, za koje je zaslužan talentirani osječki chef Ivan Uglik, manifestiralo u nekoliko vrhunskih slijedova. Za cijenu od 149 kuna gosti su mogli uživati u ukusnim burgerima, mladim svinjskim rebrima i desertu od hrskavog tijesta punjenog vanilijom, a uz svako se jelo serviralo i pivo koje ga je odlično nadopunjavalo. Po osmjesima zadovoljnih gostiju dalo se zaključiti kako je ova gastropriredba bila pun pogodak, nešto što je Osijeku nedostajalo.

- Ideja za ovakav događaj nastala je spontano. U suradni s chefom Ivanom Uglikom htjeli smo pokazati kako su craft piva vrlo kompatibilna s dobrom hranom. Ivan i ja našli smo se jedan dan u priči i shvatili da dijelimo ljubav prema dobrom pivu i klopi te smo došli na ideju da sjedinimo te dvije stvari ovdje u Gajbi. Ovo je večeras zapravo bila radionica, odnosno igra kojom smo ljudima htjeli demonstrirati što više vrsta piva i hrane. Bio je to, recimo, testni poligon, ali nadamo se kako će ovakvi događaji prerasti u tradiciju - zadovoljan je bio vlasnik Gajbe Tibor Kainz.

A s obzirom na to da su zadovoljni bili i gosti, novu gastropriredbu u režiji Gajbe i Uglika možemo očekivati i idući mjesec.

- Naši će gosti jednom mjesečno imati priliku rezervirati svoje mjesto na večeri koju će pripremati Ivan, a koja će se posluživati uz pivo koje najbolje odgovara pojedinom jelu. Event će i dalje biti zatvorenog tipa jer smo ograničeni prostorom. Nadam se da će gosti i ubuduće znati prepoznati trud i pružiti nam priliku da ih uvedemo u neku novu priču u Gajbi i neku novu dimenziju uživanja u pivu - dodao je Kainz.

Ivan Alilović
MAŠTOVITO I ZNALAČKI PRIPREMLJENO
Chef Ivan Uglik gostima je pripremio idealan spoj hrane i piva u tri slijeda: Pale-Ale čvarak Burger uz čašu pale alea Zmajske pivovare, sporo pečenu svinjetinu, pecivo od čvaraka, karamelizirani crveni kupus i umak od Zmajskog pale alea. Drugi slijed sastojao se od sous vide pečenih mariniranih mladih svinjskih rebara koja su se mogla zaliti crnim pivom Mangulica i Beckersom. Uz rebarca je bio poslužen chips od krumpira sa začinskim biljem i umak od suhe šljive sa šljivovicom. Treći se slijed sastojao od hrskavog tijesta punjenog kremom od burbon vanilije i prelivenog tamnom čokoladom, uz čašu portera Zmajske pivovare.
Najčitanije iz rubrike