Regija
OSNOVCI TREĆEG RAZREDA

Predstavili rezultate istraživanja
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
SLATINA


Novim kurikulumom "Škole za život" u nastavi prirode i društva predviđeno je vrjednovanje istraživačkih vještina kojima se prati i ocjenjuje rješavanje problema, izrada prezentacija te sposobnost izlaganja i objašnjavanja. Tako su učenici 3. c razreda slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića proveli dvomjesečno istraživanje, a zatim održali i zanimljive završne prezentacije. Tema učeničkog istraživanja bila je o gospodarstvu njihova zavičaja integrirano s razrednim projektom "Zanimanja u zavičaju" i nekoliko međupredmetnih tema, među kojima je i ona "Učiti kako učiti".


– U okviru te teme učenici su proširivali i produbljivali znanja o načinu rada na projektima, istraživačkom obliku učenja, suradničkim oblicima te svladali osnove izrade Power point prezentacija. Također su ponovili pravila izrade plakata i slikovnica kao oblika prezentiranja rezultata istraživanja. Ovim aktivnostima do izražaja je došlo tematsko poučavanje koje nije rascjepkano na predmete, nego se tema proučavala integrirano s više aspekata, što je sličnije stvarnom životu, iako se može istaknuti da se najviše radilo na satima prirode i društva, hrvatskoga jezika, sata razrednika i likovne kulture - kaže učiteljica Željka Novotni.


Na tzv. Presentation day došlo je i nekoliko roditelja, što je učenicima uveličalo događaj. Oni su se okušali u samostalnom izlaganju, odgovarali na pitanja drugih učenika, učiteljice, pa čak i roditelja, a i sami su postavljali pitanja ostalim učenicima da provjere koliko su ih slušali.
Neki od naslova njihovih prezentacija su "Nizinski zavičaj", "Šume nizinskog zavičaja", "Uzgoj svinja", "Pčelarstvo moga zavičaja", "Gospodarstvo nizinskog zavičaja", "Poljoprivredni strojevi i alati", "Od pčele do meda", "Ratarstvo", "Brašno – proizvod moga zavičaja"... I na kraju nakon prezentacije pod nazivom "Pšenica – od zrna do pogače", uslijedila je degustacija ukusnih kiflica, na čemu su zahvalili Maku i njegovoj mami.P.Žarković
Tema učeničkog istraživanja bila je o gospodarstvu njihova zavičaja integrirano s razrednim projektom "Zanimanja u zavičaju"
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike