Regija
DESNO TRAŽI DA VLADA RH ODRŽI HITNU SJEDNICU U ILOKU

Najavljuju i blokadu ceste D2
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
ILOK

Pero Ćorić, vijećnik u raspuštenom Gradskom vijeću Iloka, oglasio se priopćenjem za Politički projekt DESNO, u kojemu navodi kako Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem ne postiže zacrtane ciljeve, kao što su gospodarski oporavak i poticanje poljoprivredne proizvodnje s krajnjim ciljem zaustavljanja negativnih i katastrofalnih demografskih trendova u ovom dijelu Hrvatske.

- Pompozno najavljivano najveće investiranje od Domovinskog rata u istočnoj Hrvatskoj pretvara se u svakomjesečni medijski igrokaz. U prigradskom naselju Iloka, Šarengradu, gasi se jedini ribarski obrt i posljednji šarengradski ribar napušta Dunav i odlazi na Jadran - istaknuo je Ćorić i dodao kako je iločku OŠ Julije Benešić u prošloj školskoj godini napustilo 12,7 posto školske populacije djece, dok OŠ Dr. Franje Tuđmana pohađa samo 61 učenik iz Mohova, Šarengrada i Bapske, a 1999. godine tu je školu pohađalo 212 učenika.

- Apeliram i tražim od Vlade RH da održi hitnu sjednicu u Iloku i donese jedine moguće mjere kako bi spasili i sačuvali ovaj prevažni dio Hrvatske - navodi Ćorić. On, među ostalim, poručuje kako će u svrhu senzibiliziranja šire hrvatske javnosti biti prisiljeni koristiti sva zakonom dostupna prava, pa i pravo privremene blokade državne ceste D2 i plovnog puta Dunava do ispunjenja navedenih zahtjeva. D.K.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike