Kultura
SAMOSTALNA IZLOŽBA "LUDUS" AKADEMSKOG UMJETNIKA EUGENA VARZIĆA 1. VELJAČE

Noć muzeja predstavlja Đakovu istarskog autora
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
ĐAKOVO

Samostalna izložba "Ludus" akademskog umjetnika Eugena Varzića u sklopu manifestacije Noć muzeja u petak, 1. veljače 2019. godine u 22 sata u Muzeju Đakovštine. Izložbu će otvoriti ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić i kustosica izložbe Sonja Švec Španjol.

Likovni umjetnik Eugen Varzić predstavit će se izborom recentnih radova objedinjenih pod nazivom Ludus. Izložba u Muzeju Đakovštine polazišna je točka putujuće izložbe koja će se tijekom 2019. godine održati u Zagrebu (Galerija Laval Nugent), Šibeniku (Galerija sv. Krševana), Slavonskom Brodu (Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda), i Pakracu (Muzej grada Pakraca). Postav izložbe mijenjat će se ovisno o izložbenom prostoru i kontinuirano nadopunjavati novonastalim radovima.

Diplomirao je na slikarskom odjelu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci 1999. Izlagao je na 30 samostalnih izložbi i više od sto skupnih u zemlji i inozemstvu. Više je puta nagrađivan, a vodio je razne umjetničke projekte te surađivao na međunarodnim projektima. Likovno se usavršavao u Madridu, kod Eloya Moralesa i Antonia Garcie Lopeza. Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim prostorima, i u privatnim zbirkama diljem Hrvatske i svijeta, kao i u sakralnim prostorima. D.Kć.
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike