Regija
SVETKOVINA LOZE I VINA

Spektakularna proslava Vincelova Kutjeva d.d.
Objavljeno 21. siječnja, 2019.

KUTJEVO - Kutjevo d.d., najveći i najznačajniji proizvođač vina u Hrvatskoj svečano je proslavilo blagdan Svetog Vinka

Kutjevo d.d. je u petak, 18 siječnja 2019. godine proslavilo blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinograda, vinogradara i vinara. Vincelovo predstavlja jednu od najvažnijih tradicionalnih pučkih svetkovina loze i vina koja se svake godine u Kutjevu obilježava velikim slavljem.

Svečanost je održana na položaju Vinkomir, jednom od najljepših vinogradarskih položaja kutjevačkog i hrvatskih vinogorjâ, idealnom mjestu za obilježiti početak nove vinogradarske godine. Proslava blagdana Svetog Vinka i uživanje u vrhunskim vinima prilika je za zahvaliti se svima za iznimno uspješnu poslovnu 2018. godinu u kojoj je Kutjevo d.d. prodalo rekordnih pet milijuna litara vina.

 

Kao i svake godine do sada, održano je tradicionalno rezanje prvih trsova i blagoslov vinograda u kojem su uz vlasnika, g. Envera Moralića, sudjelovali g. Stjepan Mesić, gradonačelnik Kutjeva g. Josip Budimir te ostali visoki dužnosnici iz javnog i političkog života.

Proslavi je prisustvovalo više od 800 gostiju - poslovnih partnera i suradnika, predstavnika državnih i lokalnih vlasti i zaposlenika. Gosti su tom prigodom uživali u gastronomskim delicijama kutjevačkog kraja, kušanju kraljice svih vina – kutjevačke vrhunske graševine i drugih samo biranih vina iz bogate ponude podruma Kutjeva d.d. Bogat zabavni program okrunio je nastup Dyaco Benda i Indire Levak te je prisutne oko ponoći oduševio spektakularni vatromet kao vrhunac večeri.

 

Prisutnima se ovom prigodom obratio g. Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. te izjavio:
„Točno prije godinu dana dali smo Vam jamstvo da ćete u godini koja je iza nas imati prilike uživati u samo najboljim vinima iz jednog od najljepših i najstarijeg vinskog podruma, podruma čija tradicija proizvodnje seže gotovo 8 stoljeća u povijest, a da smo imali pravo upravo tako govoriti svjedoče prošlogodišnja samo najsjajnija odličja osvojena na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima vina.
Posebno smo ponosni na prošlogodišnjih prodanih rekordnih pet milijuna litara vina što je samo kruna našeg predanog rada i višegodišnjih ulaganja u vinogradarsku i vinarsku proizvodnju.
Rijetke su prigode poput ove današnje na kojima Vam se možemo iskreno zahvaliti za lojalnost i podršku, i svi Vi ovdje prisutni, Vas više od osam stotina, garancija ste našeg budućeg kontinuiteta, opstojnosti i uspjeha u vremenima koja su pred nama.“

 

Kutjevo d.d. je simbol hrvatske kontinentalne vinske kulture. Kroz dugu povijest od više od osam stoljeća, potrošači je prepoznaju kao odraz kvalitete i povjerenja te kao generatora razvoja cijelog kutjevačkog kraja. P.R.

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike