Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK ULAŽE U INFRASTRUKTURU

Adaptacija jaslica “Ivančica” koje dobivaju i vrtićke skupine
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Iako tek u 2019. godini slijedi realizacija ozbiljnijih ulaganja u objekte pod kapom Dječjeg vrtića Osijek, gradska predškolska ustanova već je lani pokazala kako se i s malo novca može mnogo napraviti te je iz svoga poračuna investirala u brojne zahvate u dječjim vrtićima i jaslicama.

Tako su u 2018. godini završeni dugoočekivana sanacija i adaptacija terasa u podcentrim "Krijesnica", "Maslačak" i "Jabuka", s tim da je u potonjem tom prilikom obavljen zahvat i na kanalizacijskoj mreži. U podcentru "Bambi" sagrađeno je novo stubište, krov je saniran u podcentru "Tratinčica", ograda u podcentru "Jaglenac". Podcentar "Potočnica" u prostorijama na katu dobio je pak novi laminat.

- Usto, uspjeli smo uložiti u opremanje prostora centralne kuhinje, i to s profesionalnim plinskim kotlom. Na razini ustanove nabavili smo pak 40 novih dječjih stolaca, a svim je vrtićima i jaslicima obnovljeno ili izrađeno ukupno 30 igrala - pojašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj.

Svemu ovome valja dodati da je u protekloj godinu niz mikroprojekata uređanja vrtića ostvareno uz pomoć volonterskih akcija odgojitelja i roditelja mališana koji su u pojedinim objektima sudjelovali u uređenju dječjih igrališta za kvalitetniju igru na otvorenom, sadnji drveća, ili pak u provedbi posebnih aktivnosti. Podizanju kvalitete usluge svakako su pridonjele i pojedine gradske četvrti uredivši prostor oko vrtića i jaslica, poput Gradske četvrti Tvrđa koja je u blizini podcentra "Stribor" osigurala novi parkirališni prostor.

Uprava Dječjeg vrtića Osijek ima velike planove za daljnja ulaganja u infrastrukturu gradskih dječjih vrtića, neovisno o kapitalnim investicijama osnivača. Uz popravke, sanacije i dopunu opreme u vrtićima i jaslicima za 2019. godinu ističe se plan za veću adaptaciju prostora donjogradskih jaslica "Ivančica".

- U planu imamo prostornom adaptacijom u podcentru "Ivančica", koji je za sada primao samo tri jasličke skupine, omogućiti četvrtu prostoriju koja će biti nova soba dnevnog boravka. Sve s namjerom da od sljedeće pedagoške godine omogućimo djeci "Ivančice" da nastave pohađati isti objekt i kao trogodišnjaci, odnosno da osposobljavanjem te nove, četvrte prostorije, roditeljima u istom podcentru omogućimo jaslički i vrtićki program u formi dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. Ideja će zaživjeti, jasno, ako našu procjenu o ovoj potrebi potvrde rezultati upisa - kaže Marija Štambuk Čabaj, te dodaje kako Donji grad ovim potezom neće ostati uskraćen za jednu jasličku skupinu, s obzirom na to da je u planu, ako "2+2" pogram u "Ivančici" zaživi, u "Maku", koji je od sada primao djecu od tri godine nadalje, ponuditi mogućnost upisa u jasličku skupinu.

Podsjetimo, uz planove za razvoj svojih podcenatara Dječjeg vrtića Osijek, sam Grad u ovoj je godini najavio da će investirati u energetsku obnovu čak tri vrtića - "Potočnice" - 2.635.750 kuna, "Radosti" - 1.868.800 kuna i "Latice" - 1.747.000 kuna. Usto, u 2019. godini Grad Osijek izdvojio je i pet milijuna kuna za dovršenje novog dječjeg vrtića u Višnjevcu. I. Solar
11

milijuna kuna Grad će uložiti u dječje vrtiće u 2019. godini
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIZARNE POTVRDE IZ OBITELJSKE MEDICINE

Molim vas potvrdu da se ne vežem u autu!

2

UZ ČLANAK O ZMIJI U WILSONOVOJ

Lesar: Zmija nije mogla doći s našeg zemljišta

3

BUNA ZBOG NOVE SIGNALIZACIJE

Ukinuto je lijevo skretanje pokraj Vukovarske 124

oglas