Osijek
STUDENTI AKADEMIJE

Nastava u metropoli
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Studenti Odsjeka za kulturu i kreativne industrije Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strosmayera u Osijeku prošlog su utorka u sklopu zanimljive terenske nastave bili u cjelodnevnom studijskom posjetu hrvatskoj metropoli - Zagrebu.

Tri studentske skupine treće godine preddiplomskog studija smjerova Kulturalni menadžment i Knjižničarstvo te druge godine diplomskog studija smjera Kulturalni menadžment Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, posjetili su u okviru nekoliko kolegija niz važnih kulturnih institucija kao što su Nacionalna i sveučilišna knjižnica, inače stožerna ustanova hrvatske kulture, znanosti i obrazovanja, javna je ustanova od nacionalnog značenja čiji je vlasnik i osnivač Republika Hrvatska, zatim Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i Galerija Klovićevi dvori. Čelnici i stručno vodstvo svih navedenih institucija uputili su ih u tajne i zanimljivosti njihova djelovanja, a obišli su i tamošnje knjižnice, arhive, izložbe, kazališne scene i druge prostorije.

Studenti su u Zagreb putovali u pratnji profesora dr. sc. Hrvoja Mesića, dr. sc. Igora Mavrina i asistenta Tomislava Levaka. J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana