Objavljeno 21. siječnja, 2019.
U vremenu detoksikacije treba voditi računa o tome da se unose namirnice bogate vodom. Neka se na vašem jelovniku zato svaki dan pronađu sljedeće namirnice:
Limun – vitamin C je ujedno poznat kao vitamin detoksikacije, uz pomoć kojeg ćete lakše razgraditi toksine, a najbolji izvor ovog vitamina je u limunu.
Zeleno povrće – odličan je saveznik u procesu detoksikacije same jetre. Jedite ga sirovo, iscijeđeno, kuhano. Upravo zeleno povrće ima najduži status u povijesti detoksikacije.
Češnjak – njega možete kombinirati uz sve namirnice. Možete ga dodati u salatu, kao začin svakom jelu. Odličan je za srce i stimulira proizvodnju enzima.
Kupus – dva su glavna detoksikacijska enzima u jetri, a upravo ovo povrće potiče proizvodnju i jednog i drugog.
Cikla – sadrži jedan od glavnih detoksikacijskih enzima.
J.Kn.