Gastro
GLASOVI TURISTA ZA NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ

Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju
Objavljeno 19. siječnja, 2019.

Krajem prošle godine Vina Belje osvojila su nagradu Bijeli grozd za najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju. Nagrada se dodjeljuje prema glasovima turista koji su posjetili vinarije za koje glasuju i u kojima su doživjeli vlastito nezaboravno iskustvo.

Priča o beljskim vinima počinje u vlastitim vinogradima na Banovu brdu, kroz čije pejzaže vijuga najljepša vinska cesta u Hrvatskoj, duga gotovo osam kilometara. Vidikovac na Banovu brdu okružen je milijunima trsova vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na nepregledne hektare vinograda, baranjsku ravnicu i hrvatsko Podunavlje. Obilazak nove vinarije počinje prezentacijom u turističkom prijamnom centru, nakon čega slijedi šetnja do najsuvremenije vinarije u regiji, u kojoj nastaju Vina Belje.

Stari podrum Vina Belje, ukopan u brdo u središtu Kneževih Vinograda, prvi se put spominje davne 1526. Riječ je o najvećem i najimpozantnijem vinskom podrumu u Baranji, ali i u cijeloj regiji, koji ima tri etaže ispunjene bačvama od najboljeg slavonskog hrasta.

Vina Belje ponajprije su podrum graševine, jer je 80 posto vinograda zasađeno graševinom. Zbog lesnog tla i specifične mikroklime, koja nastaje pod utjecajem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave, Baranja se čak smatra i pradomovinom te sorte. Također, zbog sjajnih crnih vina, bordoških sorti merlot i cabernet sauvignon, koje proizvode lokalni vinari, sama Baranja često se naziva hrvatskim Bordeauxom.

Vina Belje u svojoj ponudi obuhvaćaju sve posebnosti i prednosti Baranje i hrvatskog Podunavlja i nude vam stručne obilaske vinograda, vinarije i starog podruma te bogat izbor vina i lokalnih specijaliteta u suvenirnici i vinoteci u starom podrumu. Posebna novost je mogućnost personalizacije etiketa za posebne prigode.

Igor Mikulić
Stari podrum Vina Belje, ukopan u brdo u središtu Kneževih Vinograda, prvi se put spominje davne 1526.
Posebna novost koju nude Vina Belje mogućnost je personalizacije etiketa za posebne prigode
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike