Sport
ODBOJKAŠI(CE) PONOVO U POGONU

Slavonci u prigodi za uspješan nastavak
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Nakon mjesec dana najbolji odbojkaški klubovi u državi nastavljaju borbu za superligaške, odnosno prvoligaške bodove. Do kraja osnovnog dijela preostala su još dva kola, a prvenstvo se nastavlja 13. rundom u oba razreda.

Odbojkaši Murse-Osijek superligašku stanku proveli su na četvrtom mjestu, koje namjeravaju sačuvati. Četvorku mogu potvrditi već u subotu u SD Brezovica (17 sati) pobjedom kod Siska, koji je u dosadašnjih 12 utakmica samo jednom slavio. Prigoda je dobra, "mursaši" bi je trebali iskoristiti. U ostalim dvobojima sastaju se: Split - Rovinj, Mladost (Z) - Centrometal i Mladost Ribola Kaštela - Rijeka. Kod odbojkašica, Enna Vukovar samo se teoretski može ugurati u vodeći kvartet, gdje je trenutno prva ispod crte. Prve iznad su pak subotnje gošće u dvorani OŠ "Dragutin Tadijanović" (19), a to je ekipa Kaštela, koju bi bilo poželjno svladati bez obzira na to što se u nastavku sezone više neće susretati. Još igraju: Brda - Mladost, Olimpik - Poreč i Marina Kaštela - Rijeka CO.

Gostovanjima drugi dio prvenstva otvara i slavonski dvojac odbojkašica u prvoligaškoj konkurenciji. Dosadašnji dio najučinkovtije su odradile vodeće Osječanke, koje žele ostati na jedinici i nakon gostovanja u Zagrebu protiv Dinama. Domaćem sastavu bodovi su nužni u borbi za mjesto u vodećem kvartetu, stoga bi na Peščenici od 17 sati moglo biti zanimljivo. Lider je pak uoči nastavka proširio igrački kadar u koji se vratila srednja blokerica Mirna Matković, stoga Osječanke imaju puno pravo tražiti svoju 12. pobjedu. U tom slučaju, mogle bi pomoći drugom predstavniku Regije Istok, jer Nova Gradiška trenutno na petom mjestu zaostaje samo bod za Dinamom. Ako žele ostati u utrci, Novogradiščanke u nedjelju (17.15) moraju uzeti puni plijen kod velikogoričke Azene. Preostali parovi su: Split - Kostrena i Zadar - Drenova.
N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike