Sport
NEVJEROJATAN PREOKRET ZA OSMINU FINALA

Čilić plesao na rubu poraza, a onda pronašao pravu igru u pravo vrijeme i pobijedio
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić plesao je na rubu poraza, a u jednome trenutku ozbiljno se nagnuo prema ponoru, no vratio se na veličanstven način i prošao u osminu finala prvog teniskog Grand Slama sezone. Čilić je odigrao nevjerojatan meč, nadoknadio je zaostatak od 2:0 u setovima, tie-breaku četvrtog seta je spasio dvije meč-lopte, a onda pronašao snage i nakon četiri sata i 18 minuta igre sa 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (8), 6:3 pobijedio 35-godišnjeg ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca, koji dugo nakon meča nije mogao vjerovati što se događa. I što je sve propustio.

- Strašno težak meč, i psihički i fizički. Nisam najbolje krenuo, bilo je dosta pogrešaka u prvom i drugom setu. Imao sam jako mnogo šansi, 0:40 u nekoliko navrata, ali ništa nisam iskoristio - komentirao je hrvatski tenisač nakon pobjede.

Verdasco je imao meč na dlanu, 2:1 u setovima i vodstvo od 7:6 u tie-breaku četvrte dionice. Čilić je na servis spasio prvu meč-loptu, a onda opet izgubio poen. Drugu priliku za pobjedu Verdasco je propustio napravivši dvostruku servis pogrešku. Novu meč-loptu nije dobio, jer u odlučujućem setu Čilić je odjurio od 4:1 i propustio dvije prilike za 5:1. Kod vodstva 5:3 naš tenisač je realizirao prvu meč-loptu za slavlje na terenu Melbourne Parka.

Bilo je teško i iscrpljujuće, maraton je trajao više od četiri sata, ali Marin je u osmini finala. Ono što je zabrinulo bila je njegova reakcija u drugom setu kada je u jednom trenutku povikao: "Više ne mogu".

- Osjećam manje smetnje u koljenu koje mi onemogućavaju neke maksimalne kretnje. Mučio sam se i sa servisom, nisam ulazio u pravi ritam. Bilo je teško, pa sam u jednom trenutku to povikao. Najvažnije da sam pronašao pravu igru u pravo vrijeme i dobra rješenja. Kad se sve uzme u obzir, zadovoljan sam kako sam sve izvukao.

Za mjesto u četvrtfinalu u nedjelju će igrati protiv još jednog Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

- Najvažnije mi je sada da se oporavim maksimalno, posebice fizički - dodao je Čilić.

U 3. kolu australskog Grand Slama zaustavljena je Omišanka Petra Martić koja je s nesretnih 7:6 (6), 7:6 (5) izgubila od pete tenisačice svijeta, Amerikanke Sloane Stephens. Bio je to vrlo izjednačen meč u kojem je Stephens dobila odlučujuće poene u oba tie-breaka i otišla u osminu finala. Petra je nakon poraza bila razočarana i žalosna, pa su krenule i suze. Da je bilo samo malo sreće mogla je ona u osminu finala.
I. Liović
Od turnira se oprostila i braniteljica naslova Caroline Wozniacki izgubivši u 3. kolu od Šarapove sa 6:4, 4:6, 6:3
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike