Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri iznenadili i uzeli bodove prvaku Hrvatske
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Košarkaši Vrijednosnica Osijek upisali su prvu pobjedu protiv Cedevite u klupskoj povijesti

Vrijedna pobjeda za košarkaše s Drave koji su u dvoboju 12. kola nadvisili aktuanlog državnog prvaka. Nakon što su odmjerili snage u domaćem kupu Vrijednosnice Osijek ugostile su pet dana kasnije Cedevitu i na startu drugog dijela HT Premijer lige. Jasno, domaćin je bio svjestan da u ovoj utakmici ima pravo na pobjedničke ambicije, s obzirom na sastav s kojim aktualni prvak participira u borbi za domaće bodove.


Da Vrijednosnice Osijek imaju pravo na optimizam pokazale su već uvodne minute, iako su bile dosta nervozne. Tako je kapetan brokera Ihring već u drugoj minuti zaradio dvije osobne pogreške, što je trenera Kujundžića natjeralo na neplaniranu i preranu promjenu plana. No, nakon početnih problema, Perić se soldino snašao na "jedinici“, a situaciju na parketu najbolje je koristio Gospić koji je zabio osam poena u prvoj dionici, koja je zaključena tricom Pavlovića prije sirene za obećavajućih 18:12. Dvije minute kasnije, domaćin ima i najvećih +10 (24:14), no nije potrajalo, jer su gosti s dvije trice spriječili Osječane da se možda i ozbiljnije odlijepe. Sastav iz metropole imao je u prvoj četvrtini poprilično loš napadački učinak, no u drugih deset minuta, igrači trenera Oreškovića namjestili su ruku, posebice Perković. Pogodili su gosti šest trica, od kojih je ona Baje u 18. minuti Cedeviti donijela i prvo vodstvo na utakmici (34:35). Malo kasnije bilo je i najvećih +5 za goste u prvom dijelu (36:41), ali domaćin je u zadnjim trenucima s četiri poena u nizu gotovo pa sve vratio na početak (40:41).

Sredinom treće dionice sastav trenera Kujundžića ponovno je preuzeo kakvu-takvu rezultatsku kontrolu. Gospić nije ostao napadački usamljen, razigrao se prvo Pavlović, potom i Abu koji s pet poena u nizu donosi domaćinu šest razlike (55:49). Dobru partiju odradio je i Mandić, stoga je bilo vidljivo da domaćin ima dobrih aduta do kraja dvoboja. No, utakmica je još daleko od razrješenja, jer kada su mogli možda steći osjetniju razliku Osječani su griješili, a s druge strane Cedevita je to kažnjavala uglavnom tricama, koje su gosti gađali 15-34 do kraja utakmice. Očekivano, završnica je bila neizvjesna, iako se činilo da ju Vrijednosnice kontroliraju nakon trice Vladovića za 79:78 i sve je još bilo moguće. No, prvo je Pavlović mirno stavio dva bacanja 23 sekunde prije kraja, a nakon što je Perković promašio jedan teški ulaz, Gospić je pogodio dva slobodnjaka za potvrdu pobjede. Prve protiv Cedevite u klupskoj povijesti.
Nino Benčina
Najčitanije iz rubrike