Regija
PROJEKT OD 1,1 MILIJUN KUNA

Uređena unutrašnjost
Doma zdravlja, nova
oprema za ambulante
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
U potpunosti su uređene tri ambulante, slijede nova ordinacija dentalne medicine i ginekološka ambulanta
PAKRAC - Dom zdravlja Požeško-slavonske županije u projektu "Dom zdravlja – centar zdravlja", vrijednom 5,8 milijuna kuna, u Zdravstvenu stanicu Pakrac uložio je više od 1,1 milijun kuna. Većina je novca iz EU fonda, Županija je dala više od 300.000 kuna, Grad Pakrac 100.000 kuna, a Dom zdravlja PSŽ-a 50.000 kuna.
- Zamijenili smo svu stolariju na zgradi PVC stolarijom, uredili nove medicinske podove, a upravo pristižu novi namještaj i medicinska oprema. U potpunosti su uređene tri ambulante, posebno stomatološka ordinacija s novim uređajem Ortopan za snimanje zubi i čeljusti vrijedan više od 248.000 kuna, koji će biti jedini na ovim prostorima. Uređuje se nova ordinacija dentalne medicine potrebnom opremom i ginekološka ambulanta novom opremom i ginekološkim ultrazvučnim aparatom. Zasad u Zdravstvenoj stanici rade dvije ordinacije obiteljske medicine, jedna ordinacija za dojenčad i predškolsku djecu, tri koncesionara u dentalnoj medicini, jedan koncesionar u zdravstvenoj zaštiti žena. Zapošljava se 30-ak osoba, a ovim novim ulaganjima podižemo zdravstvenu zaštitu pakračkog i lipičkog kraja, ali i šire, na viši nivo na primarnoj zdravstvenoj zaštiti – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki, dodajući da ovdje rade i patronažna služba, kućna njega i palijativna služba, te je zahvalio za potporu Županiji.


U ime osnivača, Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja obišao je župan Tomašević i obećao potporu budućim ulaganjima u sustav primarne zdravstvene zaštite.


– S ulaganjima nećemo stati, obnovit ćemo i vozni park, posebno za patronažnu, kućnu njegu i palijativnu skrb. Ravnatelj odlično vodi Dom zdravlja, uspio je uz sve investicije i projekte riješiti i dugovanja iz poslovanja prijašnjih godina. Zahvaljujem i gradonačelnicima lokalne samouprave što se aktivno uključuju u investicije, ali i što svojim odlukama pomažu zadržati zdravstveni kadar, liječnike, stomatologe, kroz razne poticaje, stambene i druge modele - kazao je Tomašević.
- Mi smo dužni osigurati zdravstvenu zaštitu za stanovnike Pakraca i Lipika, ali nama gravitira i velik broj ljudi iz okolice, iz drugih županija. Odlično surađujemo s našom primarnom zdravstvenom zaštitom i zajedno idemo u stalno unaprjeđenje te zaštite. Za budućnost smo napravili i zajedničke planove, prema potrebama koje dobivamo s terena. Uz osnivača, mi svakako imamo obvezu podupirati Dom zdravlja, bolnicu i institucije koje se brinu za naše sugrađane – istaknula je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, dodajući da Grad dosta pomaže i Općoj županijskoj bolnici Pakrac. AGM Kruna
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike