Regija
USKORO PLANIRAJU NOVI PROJEKT

U Podgoraču podižu kvalitetu življenja hrvatskih branitelja
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
PODGORAČ - Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Podgorač prvi je pilot-projekt provela prije pet godina, a nakon njega realizirana su još četiri, od kojih je trenutno u provedbi Branitelji jednakih mogućnosti 4. Cilj projekta je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Projekt se provodi u suradnji s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata "Orao" Orahovica-Našice, Udrugom udovica hrvatskih branitelja, Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Našice, a financira ga Ministarstvo hrvatskih branitelja.


- Projekt obuhvaća informatičke radionice, medicinsku rehabilitaciju na koju se nastavljaju sportske aktivnosti, a žene uključujemo i u kreativne radionice izrade slavonskih vezova, koje će voditi Miroslav Šarić - rekla je Martina Paulić, volonterka koja je napisala projekt. Trenutno se provodi medicinska rehabilitacija, koja će obuhvatiti specijalističke preglede, hidrogimnastiku u bazenima, elektroterapiju i drugo. Stvaralačke radionice pokrenili su jer se velik broj branitelja prije rata bavio nekim obrtom, koji poslije nisu mogli nastaviti, a danas im je cilj prenijeti ga na mlađe, pri čemu ostvaruju odličnu suradnju s Osnovnom školom Hinka Juhna, koja im ustupa prostor, ali i usluge stručnih djelatnika. Uskoro će ponovno biti raspisan natječaj za financiranje sličnih projekata, pa organiziraju tribinu "Izrada i prijava projekata na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja i Osječko-baranjske županije". Tribina će se održat danas u 10 sati u Veteranskom centra Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku. U projektu godišnje sudjeluje više od 300 branitelja sa šireg našičkog područja.
- Braniteljima najviše nedostaju druženja, osjećaj da su uključeni i da ljudi nisu zaboravili na njih - ističe Paulić, čiji je otac predsjednik udruge, pa iako ona živi u Zagrebu i piše projekte, kaže, tata i ona odličan su par, jer upravo u Podgoraču on animira branitelje. I.Ćosić
Tribina će se održati danas u 10 sati u Veteranskom centra Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike