Osijek
U OPĆINI ERDUT RAZMIŠLJAJU I O POVEĆANJU POTPORE ZA NOVOROĐENČAD

Zbog baby booma proširuju vrtić
Objavljeno 19. siječnja, 2019.

U jeku odlazaka u inozemstvo s područja cijele Hrvatske raduje vijest koja dolazi iz općine Erdut, gdje su se neke mlade obitelji vratile iz inozemstva, a ujedno je više i novih mladih stanovnika. Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić potvrđuje da povratnici iz zapadnoeuropskih zemalja svoju životnu šansu ponovno vide u svom rodnom kraju. Sve je više i pokretanja vlastitih poduzetničkih projekata, ali erdutsku općinu ponajviše raduje sve veći broj beba.

Pravi je to baby boom zbog kojeg se provode i dodatne mjere kao što je povećanje kapaciteta dječjeg vrtića u Dalju u kojemu će uskoro moći biti smješteno dvostruko više djece, a u sklopu provođenja mjera pronatalitetne politike Općina Erdut izdašno potpomaže mlade roditelje novčanim iznosima za svako novorođeno dijete.

“Sustavno radimo na konkretnim projektima da zadržimo ljude i omogućimo im da se samozaposle ili zaposle kod onih koji pokreću poslove kojih ima sve više, iako, za sada, ne u tolikoj mjeri koliko bismo mi zapravo htjeli. No pomaci se vide, a u tome velik doprinos, uz jasno opredjeljenje i potporu općinske uprave u širenju poduzetničkog razvoja, ima i velik posao odrađuje i naš Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. koja je na usluzi svima u osmišljavanju i pisanju poslovnih planova i projekata”, objašnjava Vesić.

Ističe kako su upravo raspisali poziv roditeljima da daju novčanu potporu za svako novorođeno dijete u iznosu od 2000 kuna. “To je mjera koju godinama provodimo, a sada smo podsjetili na to da je i za 2019. godinu Općina Erdut, u okviru mjera pronatalitetne politike, u svom proračunu osigurala dar za svako novorođeno dijete s prebivalištem na našem području. Raduje nas podatak da su prošle godine rođene 42 bebe, što je veliko povećanje u odnosu prema 2017., kada je rođeno 28 beba. Izdvajanja za ovu namjenu iz proračuna su nam draga, štoviše, razmišljamo i da povisimo iznos potpore za novorođenčad”, kaže Vesić

Erdutski načelnik navodi kako se roditelji ne moraju brinuti ni tko će im čuvati djecu dok su na poslu. Naime, vrtić koji proširuju trebao bi za koji mjesec biti završen pa će moći primiti sve mališane. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike