Mozaik
TRI DOMAĆA NASLOVA NA OVOGODIŠNJEM CLERMONT-FERRANDU

“Biciklisti” su u utrci za nagradu
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Animiranom filmu Veljka Popovića Biciklisti na 41. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu pridružuju se još dva hrvatska naslova. Pužić slikar autorice Manuele Vladić-Maštruko uvršten je u natjecateljski program za mlade, a Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića jedan je od šest naslova koji se za naklonost gledatelja natječu online glasovanjem.

Festival se održava od 1. do 9. veljače. Edukativni animirani film scenaristice i redateljice Manuele Vladić-Maštruko natječe se za nagradu u programu ECO 1 namijenjenom djeci starijoj od tri godine. Kroz jednostavnu priču u kojoj su glavni akteri pužići, djecu upoznaje s bojama. Pužići prelaze preko mrlja boja i za sobom ostavljaju tragove, a tamo gdje se tragovi preklapaju dolazi do miješanja i stvaranja novih boja. Animaciju su radili Darko Vidačković, Iva Božić i Lucija Bužančić. Osim što je napisala scenarij i režirala Pužića slikara, Vladić-Maštruko zadužena je bila i za montažu te dizajn. Za zvuk se pobrinuo Vjeran Šalamon, a za glazbu Šimun Matišić. Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali redatelja i scenarista Daniela Šuljića jedan je od šest naslova u online selekciji. Svi filmovi dostupni su za gledanje na službenoj stranici festivala, a glasovanje traje do 8. veljače u podne. Pobjedniku će pripasti nagrada u iznosu od 500 eura.

Film prikazuje priču o zlim bićima i stvorenjima koja osjećaju da je došao trenutak da slobodno izađu iz svojih skrovišta i rupa i razmile se po svijetu. Osim što je napisao scenarij i režirao film, Daniel Šuljić radio je i animaciju, uz Deu Jagić, Iru Bulić i Valenta Baluna, s kojim potpisuje i kompoziting te montažu. Za zvuk i glazbu bio je zadužen Vjeran Šalamon.

Podsjetimo, animirani film Biciklisti ranije je uvršten u međunarodni natjecateljski program festivala.

Do sada su prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na prošlogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.N.Vek.
ČAK TRI NATJECATELJSKA PROGRAMA
Festival u Clermont-Ferrandu sastoji se od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. Osim toga, prati ga i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci. To je i prostor na kojemu se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike