Mozaik
HDU TOP-LISTA FIZIČKE PRODAJE

Tihomir Pop Asanović opet ima vinil mjeseca
Objavljeno 19. siječnja, 2019.
Reizdanje kultunog albuma Majko zemljo našlo je svoje posebno mjesto među vinilnim izdanjima ove jeseni i zime. Album Tihomira Popa Asanovića, čiji početci sežu još u 1974., kad ga je prvi put izdala diskografska kuća Jugoton, današnji Croatia Records, nakon 44 godine postojanja dobio je svoje novo izdanje na vinilu. Nakon statusa najprodavanijeg vinilnog izdanja u studenome, album Majko zemljo još jednom je ponio status vinila mjeseca, za prosinac, kao izdanje koje su slušatelji najčešće skidali s polica glazbenih prodavaonica. Majko zemljo (2018. Remaster) nije jedino reizdanje Tihomira Popa Asanovića koje je diskografska kuća Croatia Records izdala ove jeseni. Album Pop (2018. Remaster) također je njegovo izdanje, koje je, kao i prethodnog mjeseca, zauzelo drugu poziciju domaće top-liste vinila u prosincu.

- Lijepa je ovo vijest i iznimno mi je drago što je publika prihvatila ova izdanja kao nešto što zaista vrijedi poslušati a objavljeno je prije više od 40 godina. Pogotovo mi je drago što mlađa publika sluša i cijeni moju glazbu - rekao je Tihomir Pop Asanović i najavio novi studijski album nakon više od 40 godina stanke, pod nazivom Povratak prvoj ljubavi, koji izlazi početkom veljače za Croatia Records.

Treće mjesto zauzima Dino Dvornik s albumom Zimzeleno a novo (Specijal). Slijedi ga Mia Dimšić i njezin album Život nije siv, a na petoj je poziciji izdanje Nuspojave, koje izvode Goran Bare & Majke.

Na stranoj top-listi prodaje vinila David Bowie zauzeo je prvo mjesto s albumom Glastonbury 2000, čije izdanje u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Dancing Bear. Na drugoj je poziciji Ekatarina Velika s albumom Ljubav, a na trećem se mjestu nalazi album Wall skupine Pink Floyd. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike