Sport
CIBALIA ZAPOČELA PRIPREME ZA NASTAVAK PRVENSTVA

Pobjeći iz "mraka" amaterizma i osigurati sve uvjete za Drugu ligu
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Na pomoćnom igralištu HNK Cibalija održan je prvi trening vinkovačkog kluba za nastavak prvenstva Treće hrvatske lige ‘‘Istok‘‘. Uoči prvog treninga trener Petar Tomić obavio je prozivku. U zimske pripreme Vinkovčani su ušli s mnogo optimizma. Cibalia je jesen okončala na prvom mjestu, a kako smo čuli na prozivci, prioritet je plasman u viši rang natjecanja, odnosno Drugu hrvatsku ligu. Potvrdio je to i predsjednik kluba Mijat Kurtušić.


- Izuzetno sam zadovoljan jesenskim dijelom prvenstva s obzirom na okupljanje tek sredinom srpnja prošle godine. Mislim da smo postigli rezultat koji je vrijedan pozornosti, a s njim smo postavili i velike obveze i za iduće razdoblje. U pripremnom razdoblju pokušat ćemo se dobro pripremiti i organizirati te nastaviti sezonu u istom ritmu kao što smo i odigrali jesenski dio prvenstva. Vjerujem u ovu momčad i nadam se da ćemo nakon proljetnog dijela prvenstva biti svi sretni i zadovoljni. Nama u Upravi cilj je pobjeći iz ovoga za nas mračnog dijela, a to je amaterizam, gdje imate dosta stvari koje nisu definirane. Druga liga ipak donosi profesionalizam. Kada ste u Drugoj ligi onda vas i potencijalni sponzori i donatori drugačije gledaju. Smatram da Grad Vinkovci, osim Vinkovačkih jeseni, trebaju još jednu prepoznatljivost, a to je jaka Cibalia - rekao je Kurtušić, otkrivši kako je Klub dobio kredit s kojim će podmiriti sve nužne obveze za dobivanje licence za Drugu ligu.


- Mnogo je tu posla, no vjerujem da idemo u dobrom smjeru - rekao je predsednik Cibalije.


Treneru Petru Tomiću na prvoj prozivci odazvalo se 26 igrača. Ima i novih lica.
- Nastavljamo gdje smo stali. Cilj je zadržavanje prvog mjesta i ulazak u Drugu ligu. Na prvoj prozivci došli su nam od novih igrača Luka Mihaljević (lijevi bek/lijevo krilo), koji je prošlu polusezonu igrao za Marsoniju, a ima ugovor s Osijekom, i veznjak Albert Vincetić iz Graničara iz Županje. Što se plana priprema tiče imamo tri dana uvodnih treninga, a onda sljedeći tjedan nastavljamo s jednim treningom i pomalo ćemo uključivati i po dva treninga dnevno. U planu je i deset prijateljskih utakmica tako da će svi dobiti priliku da se dokažu. Mi smo pokazali da možemo s ovom momčadi, no cilj je pojačati se s igračima koji su prošli Cibalijinu školu, ili kvalitetnima iz naše županije - rekao je trener Cibalije. M. Kokaj
ODAZVALO SE 26 IGRAČA
Na prvoj prozivci treneru Cibalije Petru Tomiću odazvalo se 26 igrača: Ivan Marijanović, Bruno Lešić, Danijel Kuzmić, Mario Tadić, Benjamin Karaula, Marijan Oršolić, Dinko Leko, Toni Karimović, Zvonimir Filipović, Mario Kiš, Frane Vitaić, Rene Šarić, Blaž Tustonjić, Dominik Dogan, Mate Bajić, Dalibor Tomas Suppiger, Benjamin Ždinjak, Saša Šest, Dion Drena Beljo, Pavle Josip Stojanović, Luka Lučić, Andrej Kerić, Marko Kirchbauer te novaci Luka Mihaljević i Albert Vincetić.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U GYORU

Braća Bilandžić na EP-u

2

FILIP HRGOVIĆ UOČI MEČA S HEREDIOM

Vjerujem u završetak meča nokautom

3

SVJETSKO VESLAČKO PRVENSTVO

Od pet hrvatskih posada četiri love Tokio